IT-arkitekt inom Data Warehouse till Handelsbanken

Rekryterare
Ada Digital
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 27 september 2021
Stängs
den 28 oktober 2021
Ref:
8D748FAF-1D13-49D7-8D72-8EB6207A22A8
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Inspireras du som IT-arkitekt att vara mitt i navet och ta fram framtidens Data Warehouse? Sök då till Handelsbanken i Stockholm!

Hos Handelsbanken värderas din kompetens högt, du kommer ha en stor möjlighet att kunna påverka, samt vara en avgörande faktor för bankens fortsatta utveckling inom digitaliseringen. Du kommer jobba brett mot stora delar av banken och ha många kontaktytor, där fokus främst kommer att ligga på att förnya, utveckla och effektivisera området DAWA (Enterprise Data Warehouse)

VI ERBJUDER DIG

Här erbjuds du vara en del av en organisation som förespråkar samarbete och prestigelöshet, där ni tillsammans som team kommer jobba mot gemensamma mål. Du kommer få en hög tilltro i din yrkesroll och få en stor frihet att kunna påverka beslut och processer.

Som IT-arkitekt inom Data Warehouse hos Handelsbanken kommer du att få en avgörande roll för områdets utveckling inom digitaliseringen; en utveckling som kommer påverka stora delar inom hela banken. Du kommer verka i en mycket komplex och transaktionsintensiv miljö som håller en hög nivå, där du kommer utmanas tekniskt och utvecklas som arkitekt både på ett professionellt- och personligt plan.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Handelsbanken är nu i fas att förnya och digitalisera deras område inom Enterprise Data Warehouse, DAWA, samt kringliggande system. Du kommer här som IT-arkitekt få en viktig roll i detta förändringsarbete där regelverk ställer högre krav på rapportering, affären ställer krav på snabbare informationsåtkomst, samt en högre datakvalité på den data som lagras.

Dina framtida arbetsuppgifter kommer bland annat vara:
  • Utveckla målbildsarbetet för att möta ovan nämnda krav för att förnya och effektivisera området, samt kringliggande system.
  • Jobba brett mot många delar inom organisationen, där du kommer representera DAWA.
  • Ta fram nya IT-lösningar inom bland annat Cloud / Moln, Big Data och Data Lake.
  • Bevaka utvecklingen av ny teknik inom ditt område.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Området består idag av ca 50 medarbetare som ansvarar för hela leveransen, där du kommer jobba i team om 10-12 personer. Du kommer jobba nära 5 andra seniora IT-arkitekter, där du kommer kunna inhämta mycket ny kunskap, samt dela med dig av din. Du kommer sitta på Torsgatan i centrala Stockholm.

MER OM DIG

Här trivs du som ständigt söker nya utmaningar och som har en gedigen kunskapstörst och nyfikenhet. Du har en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska, samt att du är strukturerad, har en god analytisk förmåga och ett helhetsperspektiv.

Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att jobba som IT-arkitekt och har en god kunskap och intresse inom Data Warehouse, alternativt Business Intelligence och gärna då inom olika BI-plattformar inom IBM, Microsoft och Informatica PWC. Du har även kunskap och intresse inom systemintegration, samt kunskap att kunna skapa gränssnitt- och datamodeller.

Det är meriterande om du har en utvecklarbakgrund, samt erfarenhet av att jobba inom bank och finans. Det är även meriterande om du har ett agilt arbetssätt och erfarenhet av att jobba med Cloud / Moln, Data Lake eller Big Data.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT
I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Liknande jobb

Liknande jobb