FRA

DevOps ingenjör / IT-specialist Windows

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 27 september 2021
Stängs
den 24 oktober 2021
Ref:
2788443
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu DevOps ingenjör/ IT-specialist inom Windows och virtualisering med fokus på utveckling. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som IT-specialist hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Du kommer tillhöra kontoret för Drift och IT-infrastruktur vars uppgift är att leverera en stabil och välanpassad IT-infrastruktur och gemensam IT-drift utifrån verksamhetens behov.

I ditt uppdrag kommer du vara med och arbeta i olika projekt för att utveckla och bygga vår nya IT-infrastruktur vid myndigheten. Vi erbjuder en innovativ IT-miljö där du får möjlighet att samarbeta med kunniga och erfarna kollegor. Vi befinner oss också i en fas där vi går mot ett mer agilt arbete i team.

I rollen kommer du att designa olika lösningar, vara med i utvecklingsarbetet och förvaltning. Du är därmed med i hela projektcykeln från kravställning, design och utveckling. Du kommer ha mycket kontakt med andra avdelningar inom FRA och till viss del även externa kontakter och leverantörer. Det är ett högt fokus på IT-säkerhet och du kommer även vara med och granska framtagna lösningar ur ett IT-säkerhetsperspektiv samt utföra penetrations tester. Det finns stor möjlighet att utvecklas och lära sig mer om teknik och system inom arbetet. Resor i tjänsten kan förekomma.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi söker dig som känner igen sig i, och uppfyller nedan krav:
 • Högskoleutbildning med IT-inriktning alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
 • Arbetat minst fem år med utveckling av Windowsplattformen och innehar aktuell och gedigen kunskap på området
 • Goda kunskaper kring servrar och systemadministration
 • Active directory och GPO
 • Nätverk
 • IT-säkerhet
 • Virtualisering
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du har kunskap inom:
 • RDS, VDI och DSC
 • Scripting, t.ex. Powershell
 • SQL

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är en lojal och initiativtagande person som tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Med stort lugn och uthållighet tror vi att du med dina specialistkunskaper och problemlösande analysförmåga uppnår personlig tillfredställelse av att arbeta på tills resultat är uppnådda. För att trivas i rollen har du lätt för att samarbeta med andra och ser vikten av att dela kunskaper och erfarenheter för att nå gemensamma mål. Vi tror även att du är serviceinriktad och har en vilja och ett intresse att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 40 58. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-10-24.
Referensnummer 4116/20.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb