Förvaltningsledare IT-infrastrukturella förvaltningsobjekt

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 30 september 2021
Stängs
den 19 oktober 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt. 

Staben IT och digital utveckling växer succesivt och en transformation pågår för att ta hela leveransansvaret för IT och digitalisering i SFV. Vi har en spännande resa framför oss där det finns stora möjligheter att vara med och forma tekniska inriktningar och arbetssätt. Vi sitter på SFV:s huvudkontor, i nyrenoverade lokaler, centralt vid Slussen.

Kom och väx tillsammans med oss!

Din roll 

I rollen som Förvaltningsledare IT tillhör du enheten IT-projekt och IT-förvaltning och är med och bygger upp och etablerar förvaltningsområdet centralt på myndigheten.

Du har det övergripande ansvaret för ett eller flera IT-infrastrukturella förvaltningsobjekt och leder och följer upp den IT-nära förvaltningen.Du driver utvecklingen av förvaltningsobjekten i rätt riktning för att skapa största möjliga nytta i verksamheten på kort och lång sikt.

Arbetet innebär många kontaktytor och nära samverkan med verksamheten, övriga delar av staben IT och externa IT-leverantörer.

Dina arbetsuppgifter blir bland annat att utarbeta förvaltningsplan och budget tillshammans med systemägaren och säkerställa att målen i förvaltningsplanen nås.När förändringar ska göras är du med oc stöttar verksamheten vid kravställning och framtagning av lösningar. Du kommer leda mindre förvaltningsprojekt och ta emot och godkänna leveranser från projekt in i förvaltning. Du samordnar ITförvaltningsleverantörer och IT-specialister, och du följer upp avtal och överenskommelser. I rollen ingår även att omvärldsbevaka ur ett tekniskt perspektiv

Din profil 

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt. Du har flerårig aktuell erfarenhet som förvaltningsledare eller motsvarade ledande roll inom IT-förvaltning.Du har mycket god erfarenhet av IT-förvaltning på både operativ och taktisk nivå. Utöver detta ser vi att du uttrycker dig väl i tal och skrift, i både svenska och engelska.

Vi vill även att du har arbetserfarenhet av:

  • någon eller några förvaltningsstyrningsmodeller
  • processorienterat arbetssätt
  • att leda arbete i grupp
  • erfarenhet av förvaltning av IT-infrastrukturella förvaltningsobjekt såsom IT-infrastruktur, IT-interna verktyg, IT arbetsplats etc

Vi ser det som meriterande om du har praktiska erfarenheter av arbete med IT-infrastruktur, integrationer, etablering av förvaltningsobjekt, leverantörsstyrning, projektledning samt gärna arbetslivserfarenhet från offentlig sektor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självständig och kan strukturera upp ditt arbete. Du föreslår och genomför förändringar i arbetssätt och processer. Du är van att skriva och kommunicera instruktioner och har lätt att samarbeta med och vägleda andra. Du sätter dig in i verksamhetens behov och kan på ett enkelt och pedagogiskt sätt översätta behoven till tekniska krav.

Mer information 
SFV tillämpar vanligtvis 6 mån provanställning

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna säkerhetsklassificering krävs ett svensk medborgarskap.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.  

Statens fastighetsverk  erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling. 

Sista ansökningsdag är 2021-10-19 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss! 
 

Kontakt:

Lisa Andersson, Enhetschef
010-4787595
lisa.andersson@sfv.se

Liknande jobb

Liknande jobb