CGI

Configuration and Asset Administrator

Rekryterare
CGI
Plats
Malmö, Skåne , Sweden
Annonserat
den 30 november 2021
Stängs
den 9 december 2021
Ref:
J0421-1252
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Intresset är stort för IT-infrastruktur/outsourcing från CGI, vilket levereras från CGI Global Technology Operations (GTO), Scandinavia. Vi söker en Configuration & Asset Administrator till vårt ITSM team med vana av IT Asset Management och Configuration Management. Vi söker dig som vill utvecklas med kollegor till din fulla potential.

Vårt erbjudande utvecklas löpande, parallellt med att vi internt förbättrar vår förmåga till synergieffekter och ökad säkerhet. Du som söker nya utmaningar med förmåga att ha flera perspektiv i åtanke är relevant för rollen.

Rollen ställer krav på eget driv och engagemang. Som person är du strukturerad, noggrann och har ett tydligt strategiskt tänkande. Du trivs med att hitta bra och effektiva lösningar samt har förmåga att arbeta självständigt. Du är en bra samarbetspartner med en god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt.

Framtida arbetsuppgifter
Att jobba som Configuration & Asset Administrator på CGI innebär en omväxlande vardag.

Du administrerar arbete kring Configuration och Asset Management, stöttar och säkerställer kontroll på IT tillgångar.
ITSM och framförallt CMDB är en stor del av ditt arbete. Arbetet bedrivs tätt ihop med processägare och manager för Asset & Configuration Management samt våra tjänster. Tonvikten kommer att ligga på IT Assets och Discovery.

Du ansvarar för dagliga uppgifter runt datakvalitet i CMDB och driver aktiviteter tillsammans med objektsägare och intressenter i syfte att vidmakthålla datakvalitet. Discovery och integrationer är olika datakällor som föder CMDB med information och är en viktig del i ditt arbete. Du kommer att arbeta med att identifiera, analysera och utveckla förbättringar av CMDB och omgivande system för att ytterligare effektivisera och automatisera processerna.

Omvärldsbevakning i syfte att utveckla och förbättra våra verktyg och lösningar är en del i vår strävan att utvecklas. I samband med större förändringar av ett kundåtagande eller när vi ska etablera en ny kund i våra lösningar är du en nyckelperson. Arbetet sker både i projektform, utifrån löpande beställningar och baserat på förbättringsförslag.

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll
Vi tror att du har ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du bör ha god kunskap om IT Assets, Configuration management, CMDB data struktur och data analys. Du är väl förtrogen med ITSM verktyg, erfarenhet av Remedy ITSM, Atrium CMDB samt Discovery är en merit. Du bör också ha kunskap om infrastrukturdrift i en multikund miljö.

Utöver detta är det viktigt att ha kunskap om ITIL, förmåga att arbeta strukturerat, kunna dokumentera samt vara lyhörd och tjänstvillig. Du måste kunna utrycka dig väl i tal och skrift på engelska och svenska.

Meriterande är om du har
• Erfarenhet av COBIT eller motsvarande
• Erfarenhet av integrationsarbete och masterdatahantering
• Erfarenhet av ITSM verktyg
• Utbildning inom IT-arkitekturområdet

Vad kan vi på CGI erbjuda dig?

CGIs kombination av global och lokal närvaro, med kontor på 30 orter i Sverige, ger nöjda kunder men innebär även att du som anställd alltid har ett kontor nära dig. Detta i kombination med flexibla arbetstider ger dig möjlighet till balans mellan privatliv och arbete, oavsett var i livet just du befinner dig.

På CGI finns även stora möjligheter till interna karriärvägar där du kan välja att bli specialist inom ditt område, bredda dig inom nya områden eller ta en ledande befattning. Via våra interna nätverk, projekt och åtaganden i globala och nationella industrier, erbjuder vi dig kompetensutveckling och engagerade ledare som stöttar just dig i din utveckling.

Mer information om våra förmåner:

• Aktieprogram och delägarskap: Som delägare har du möjlighet att påverka och i vårt aktieprogram matchar CGI ditt bidrag, krona för krona upp till 3% av din månadslön.
• Friskvårdsbidrag: Vi erbjuder ett årligt friskvårdsbidrag på 3 000 kr.
• Föräldralön: Vi betalar upp till cirka 90% av din lön under den första tiden hemma.
• Trygg anställning: Våra konsulter anställs med kollektivavtal och försäkringar.
• Pensionslösningar: Vi erbjuder attraktiva och förmånliga pensionslösningar.
• Personalbil: Personalbilen används som en privatbil men leasas av CGI.

Vill du veta mer?
Vi ser fram emot att höra från dig! Om det fortfarande finns något du undrar över, skicka gärna dina funderingar till lena.sundblad@cgi.com, 0705434756.

Resor ingår i rollen. Personliga säkerhetskrav kommer att krävas om rollen kräver det.

CGI
CGI leder digitaliseringen av Sverige och är världsledande på att omvandla innovation, information och teknologi. Genom djup branschkunskap och en förståelse för kundens utmaningar, bidrar vi med insikter för att skapa hållbara resultat. Vi finns i 40 länder med 80 000 medarbetare. I Sverige finns våra 4000 anställda på 30 orter med huvudkontor i Stockholm. Läs mer om CGI på vår hemsida: www.cgi.se

Dina framtida arbetsuppgifter

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb