Javautvecklare till informations- och stödtjänster -Kronofogden

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sverige
Annonserat
den 4 oktober 2021
Stängs
den 11 oktober 2021
Ref:
2021/348
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Örnsköldsvik, Varberg, Skövde, Göteborg... Kronofogdens it-avdelning anställer nu medarbetare i hela landet. Våra medarbetare jobbar hemifrån under pandemin, vilket vi kommer fortsätta med i kombination med att arbeta på något av våra 32 kontor.

Vill du skapa samhällsnytta och bidra till att utveckla Kronofogdens IT-avdelning? Vill du ha möjlighet att kombinera familjeliv/fritid med arbetsliv? Bra, läs vidare.

Vi rekryterar nu en javautvecklare med intresse för arkitektur till vårt leveransområde Informations- och Stödtjänster (IST). IST är integrationsnavet för Kronofogdens it-system. Leveransområdet är av verksamhetskritiskt och teknisk karaktär med många interna och externa integrationer och det är av stor vikt att applikationsdrift och support fungerar. Tjänsterna används i huvudsak för att informationsförsörja både interna verksamhetssystem men även andra myndigheter/företags verksamhetssystem.

Här får du arbeta med kompetenta kollegor och vi arbetar i Java/JavaEE5 eller senare med fokus på EJB3, JPA2 och JAAS. Databas är Oracle (inkl. SQL sa,t PL/SQL). Vi använder Maven och Ant samt Jenkins. IntelliJ IDEA för javautveckling. Vi arbetar agilt med tvärfunktionella team och ser teamets mognad som en viktig framgångsfaktor i leveransen av kundnytta. Vill du veta mer, tveka inte att höra av dig med frågor eller funderingar.

Ditt nya jobb 

Som javautvecklare hos oss kommer du att ha omväxlande och utmanande arbetsuppgifter. Du arbetar dagligen i högt prioriterade och strategiskt viktiga it-system tillsammans med kompetenta kollegor som du delar ditt intresse för teknik med. Du kommer att vara med och vidareutveckla samt förvalta befintliga system.

Vår system- och informationsstruktur är komplex, med mycket integration där en del av systemen även är integrerade med andra myndigheter såsom Polisen, Försäkringskassan och Skatteverket. Här finns goda möjligheter att utvecklas som systemutvecklare, men även möjlighet att prova andra roller inom it- organisationen.

Arbetsuppgifter i urval hos IST:

 • Utvecklar och implementerar mjukvarulösningar
 • Arbeta med felsökning för att lösa komplicerade problem/fel.
 • Utgör stöd och support till drift och förvaltning av mjukvarulösningar.
 • Utför enhetstester och integrationstester.
 • Dokumenterar implementerad funktionalitet.
 • Justerar/optimerar prestanda.
 • Genomför intern och extern integration av system.
 • Levererar enhetsstöd och dokumenterad kod som integrerar med angränsande system.
 • Bidrar aktivt med kompetensspridning.

Vi söker dig som har

 • Fler års erfarenhet av utveckling inom Java och webbaserade tekniker, JavaEE5 eller senare med fokus på EJB3, JPA2 och JAAS
 • Utbildning på minst gymnasienivå
 • Goda kunskaper i Svenska och Engelska
 •  Erfarenhet av agilt arbete

Du har personliga egenskaper som innebär att du är
Ansvarstagande, du har ett driv och tar reda på det du behöver för att lyckas med ditt arbete. Du är kreativ och har förmågan att kommunicera samt skapa goda relationer med kollegor. Du har även ett strukturerat arbetssätt, är noggrann och kvalitetsmedveten. Du ska vara bekväm med agila arbetsmetoder och aktivt bidra till att teamet lyckas i utvecklingsarbetet.

Det är meriterande om du har kompetens inom front-end utveckling (Angular) och UX design. 

Information om oss och jobbet 

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Tillträde är enligt överenskommelse. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Anställningsform   Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning   Heltid
Tillträde   Enl överenskommelse
Löneform   Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar   1
Sysselsättningsgrad   100%
Ort.  Någon av de 32 orter där Kronofogden har kontor
Län.  Ospecificerad arbetsort
Land   Sverige Referensnummer 2021/348

Kontakt

 • Linda Elg, HR-specialist rekrytering, 010-574 57 66
 • Anders Ekström, sektionschef, 010-579 24 13

Facklig företrädare

 • Henrik Jonés, SACO, 010-579 25 35
 • Malin Almkvist Klaesson, ST, 010-578 38 68

Publicerat   2021-09-13
Sista ansökningsdag   2021-10-11

Liknande jobb

Liknande jobb