Chef till Enheten för systemutveckling & design

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 oktober 2021
Stängs
den 23 november 2021
Ref:
893d8118-28ed-4ff7-b3ca-62e6e62c68e9
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Vill du leda arbetet med att utveckla system som gör att dina barnbarnsbarn hittar information om din farmors morfar?

Nu har du möjlighet att bidra till Kungliga bibliotekets (KB:s) utveckling. Sedan drygt ett år pågår ett omfattande arbete med att utveckla KB:s organisation för att kunna möta forskningens och omvärldens förväntningar idag och i framtiden.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef på avdelningen för informationssystem ansvarar du för två team inom systemutveckling och interaktionsdesign av KB:s verksamhetssystem - såväl interna som externa. Idag har KB en enhetschef för fyra utvecklingsteam på totalt ca 30 medarbetare, vilket vi nu förändrar och fördelar på två enhetschefer. Utvecklingsarbetet handlar om att ta fram helt nya system alternativt förvalta och vidareutveckla redan befintliga. Ditt uppdrag som enhetschef är att skapa en fungerande och väl presterande arbetsgrupp, utan att förlora värden som arbetsglädje och personlig utveckling på vägen.

Förutom de klassiska ledaruppgifterna med planering, samordning, arbetsfördelning och kompetensutveckling av dina medarbetare svarar du även för att utveckla metoderna vi använder för systemutveckling. De senare tillsammans med din enhetschefkollega inom samma område. I rollen som enhetschef har du en tät kommunikation med flera aktörer inom KB: förutom de egna utvecklingsteamen även produktledare, it-arkitekter, förvaltningsledare, driftkollegor, andra avdelnings- och enhetschefer samt användare av systemen vi utvecklar. Som enhetschef sitter du även med i avdelningens ledningsgrupp.

Tekniskt har vi stort fokus på metadata för ordningens skull, webb- och mobiltjänster för tillgängliggörandet, lagring för det digitala bevarandet, samt AI och maskininlärning för forskning och framtida användningsområden.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du ha
  • minst 5 års aktuell erfarenhet av chefs- eller ledararbete inom systemutveckling
  • akademisk examen inom data/IT/systemvetenskap eller motsvarande relevant område
  • erfarenhet av att arbeta med systemutveckling - gärna inom Java och Python
  • erfarenhet av att arbeta i och med olika systemutvecklingsmetoder - företrädesvis scrum och kanban
  • mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande är
  • erfarenhet av att samordna utveckling över flera utvecklingsteam
  • god kännedom om open source ramverk
  • erfarenhet av arbete med komplexa metadata-format, datamodeller och WARC-format
  • erfarenhet av upphandling enligt LOU

Som person är du driven, kommunikativ, strukturerad och har en förmåga att skapa goda relationer för ett gott samarbete och samarbetsklimat. Du har god teknisk grundförståelse och en förmåga i att sätta dig in i tekniska frågor utan att själv behöva komma med lösningen.

Som chef på KB leder du med tillit och vårdar din roll som kulturbärare. Du skapar förutsättningar för medarbetare att utvecklas och uppnå resultat. Du är en trygg och kommunikativ ledare som bidrar till delaktighet och arbetar effektivt med tydlighet och återkoppling i uppdrag och förväntningar. Du verkar aktivt för en hållbar arbetsmiljö. Du medverkar strategiskt i avdelningsledningen och kan koppla det operativa arbetet på enheten till KB:s vision och mål. Du är med och driver KB:s utvecklingsarbete i dialog med kollegor, medarbetare och omvärld.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställning och tillträde

Det här är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månader provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering är i centrala Stockholm.

Ansökan

Endast ansöknngar direkt i Kungliga Bibliotekets system ( klicka på denna länk! ) kommer att beaktas.
Sista ansökningsdag är den 24/10.

Liknande jobb

Liknande jobb