Exportkreditnämnden rekryterar Systemansvarig

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 oktober 2021
Stängs
den 3 november 2021
Ref:
f439b2b7-ade4-4455-bbce-b8163dc5f3e5
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Är du en öppen, kommunikativ och strukturerad person som gillar att jobba med systemförvaltning och systemansvar? Då kan det här vara din nästa utmaning! Du är prestigelös och gillar att jobba med olika expertområden inom verksamheten, utveckling, drift, förvaltning och säkerhet för att säkerställa att systemen möter EKN:s behov och kravbild.

Vi erbjuder dig

Som anställd hos oss bidrar du till vårt uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga och utvecklande arbetsuppgifter i en internationell miljö.

På EKN får du möjlighet att utvecklas, utmanas och bidra med din kompetens. Vårt arbetsklimat präglas av engagemang och kundfokus. Här välkomnas du av 150 erfarna kollegor, som drivs av att möjliggöra fler, säkra exportaffärer för svenska företag och att göra svåra marknader tillgängliga.

Våra kontor är belägna centralt. Läs gärna mer om våra anställningsvillkor .

Dina framtida arbetsuppgifter

EKN har som målsättning att ligga i framkant avseende systemstöd till verksamheten. Som Systemansvarig har du här en nyckelroll där du ansvar för en effektiv förvaltning och vidareutveckling av EKN:s system med utgångspunkt från både behov och möjligheter.

Du tillhör IT-avdelningen och jobbar tätt ihop med kollegor både inom IT och verksamheten för att säkerställa att systemen anpassas och förvaltas enligt plan, på kort och på längre sikt. Ditt dagliga arbete sker i nära samverkan med andra systemansvariga, IT-driftspartner, utvecklare och inte minst verksamhetens representanter. Du hanterar planerade förändringar men du blir också inblandad inom processerna Incident och Problem. Vi ser även att du arbetar proaktivt för att identifiera nya möjligheter kring funktion och teknik genom omvärldsbevakning. Arbetet sker enligt en strukturerad förvaltningsprocess.

I rollen ingår förvaltningsansvar för flertalet system var av de större förvaltningsobjekten utgörs av EKNs ekonomisystem samt den autentiseringsmotor som används för EKNs kundportal. Ansvaret för system kommer kunna förändras över tid.

Din framtida avdelning

Som Systemansvarig på EKN tillhör du IT-avdelningen som idag består av tolv medarbetare och ungefär lika många konsulter och vars övergripande ansvar är att utveckla och förvalta våra system.

Din bakgrund

Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning inom IT. Alternativt har du motsvarande förvärvad erfarenhet som EKN bedömer som likvärdig.
Du är sannolikt i början av din karriär men har hunnit jobba ett par år. Du söker nya utmaningar där du samtidigt får jobba för ett gott syfte - att främja svensk export.

Du har erfarenhet av att jobba med systemförvaltning/systemansvar och har ett starkt intresse för att lära dig systemens styrkor och svagheter samt att säkerställa systemen över tid. Du har ett genuint intresse för systemarkitektur och integrationer samt förmåga att se systemberoenden. För att vara framgångsrik i rollen behöver du vara strukturerad och van att samarbeta inom olika kompetensområden och ha vilja och förmåga att själv ta till dig kunskap och lära dig ny teknik och verktyg.

Vi förväntar oss att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande erfarenheter är:
- Systemadministration och Systemförvaltning
- Projektledning
- Kravhantering
- Strukturerad förvaltningsmetodik t ex PM3
- Ekonomisystem
- Central autentisering
- Digital signering
- CRM
- Integrationslösningar
- Wordpress
- EPI-server

Egenskaper
Vi söker efter en öppen, kommunikativ och prestigelös person som är lätt att samarbeta med. Du har förmågan att självständigt driva utveckling och se möjligheter med ny funktionalitet och ny teknik. Du är kreativ, lösningsfokuserad och jobbar för ständiga förbättringar med ett strukturerat angreppsätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Vill du veta mer om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anki Snis på Experis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com . Facklig representant är Eva Fahlin, 08-7880000.

Sista ansökningsdag: 2 november

Välkommen med din ansökan!

EKN är en myndighet med uppgift att främja svensk export och svenska företags internationalisering, genom att erbjuda garantier för betalning och finansiering, tillsammans med rådgivning om affärsstruktur och riskhantering. Tjänsterna ger en större säkerhet, ökad konkurrenskraft och fler möjligheter till lyckade exportaffärer.

Liknande jobb

Liknande jobb