CGI

Test Lead

Rekryterare
CGI
Plats
Malmö, Skåne , Sweden
Annonserat
den 6 oktober 2021
Stängs
den 4 december 2021
Ref:
J1021-0337
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
CGI utvecklar och levererar egna system, IP-lösningar, till fler än 500 kunder, både nationellt och internationellt. Vår vision är att hjälpa medborgarna till ett mer hållbart samhälle. Tack vare vår starka position inom offentlig verksamhet bidrar vi till proaktiv verksamhetsutveckling, ökad effektivisering och produktivitet av välfärdssektorn inom IT, HR, ekonomi, välfärd/sjukvård, miljö och energisektorn.

En av våra IP-lösningar som vi är väldigt stolta över är Heroma, som är Sveriges enda heltäckande personal- och lönesystem för svensk kultur, lagar och avtal. Med stor efterfrågan bland befintliga kunder och dessutom stora försäljningsframgångar de senaste åren är det nu tillväxt som är vår största utmaning.

Vi behöver nu förstärka vårt team med en Test Lead och söker dig som brinner för test. Som person är du nyfiken, inte rädd för att ta dig an nya utmaningar och uppskattar olika typer av problemlösning.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som Test Lead ansvarar du för att leda och underhålla Heromas releasetest-processer och att, tillsammans med våra utvecklingsteam, vidareutveckla test. Inom Heroma jobbar vi med kvalitetssäkring på många plan och inte minst inom test. Därför kommer du som Test Lead även att ha detta som fokus; att driva förbättringsarbeten inom test och öka vår testtäckning. Du ansvarar även för testplaner och uppföljning av dessa samt statusrapportering. Vi jobbar enligt Scrum och vi har ett flertal utvecklingsteam där du ansvarar för att de implementerar vår teststrategi konsekvent över alla team.

Följande ingår i Test Leads ansvarsuppgifter:
• Uppdatera och implementera våra testprocesser
• Förbereda inför och hålla samman regressionstestning
• Uppföljningsarbeten efter regressionstestning och release
• Driva förbättringsarbeten inom test
• Analysera trender för att säkerställa att vi prioriterar rätt områden
• Kommunicera med utvecklare, testare, ledning utifrån strategi, implementation och status
• Stötta och coacha våra testare

På CGI arbetar du på ett multinationellt företag med stora muskler, där vi kan erbjuda dig karriärmöjligheter inom olika områden. Inom vår IP-verksamhet sker utvecklingen av våra lösningar huvudsakligen in-house och med egna resurser i Sverige och internationellt. Vi välkomnar dig som vill vara en del av en kultur som kännetecknas av gemenskap, där vi alltid stödjer varandra, trivs tillsammans och har väldigt roligt ihop.
Placeringsort för tjänsten är Malmö.

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

För att lyckas i denna roll tror vi att det krävs en hands-on mentalitet, där du älskar att bygga nytt men kan samtidigt även förvalta befintliga lösningar. Du är lösningsorienterad och uppfinningsrik och har inget emot att ha många bollar i luften samtidigt. Du är en strukturerad person och du kan ge en tydlig bild av vår status, vår strategi och våra mål. Du är tydlig i din kommunikation och kan jobba i en utbildande och coachande roll. Vi har ett stort kärnteam som är spritt över hela Sverige samt några team i Indien och Baltikum så det är av högsta vikt att du är tydlig i din kommunikation och har förståelse för olika kulturer.

Det är viktigt att du:
• Har minst 7 års erfarenhet inom test
• Talar och skriver svenska flytande
• Talar och skriver engelska på en professionell nivå
• Har erfarenhet av agilt arbetssätt (LeSS, Scrum eller dylikt)

Det är ett plus om du dessutom har:
• Erfarenhet av Azure DevOps

Att arbeta på CGI
CGI finns i 40 länder med 77 000 medlemmar, varav närmare 5000 i Sverige och på 30 orter, en kombination som öppnar många och flexibla utvecklingsvägar. För sjätte året i rad har CGI Sverige fått priset Top Employer. I motiveringen nämns bland annat CGI:s anställningsvillkor, möjligheten till karriärutveckling och starkt ledarskap. Vi har även fått utmärkelsen Karriärföretag för våra unika karriär- och utvecklingsmöjligheter samt utmärkelsen Guldstegen av fackförbundet Unionen för insatserna kring att skapa en arbetsmiljö där det ska vara lika enkelt för kvinnor som för män att satsa på karriären.

Vi hoppas att Du vill vara med och bidra till vår goda arbetsmiljö och vårt jämställdhetsarbete.
Hos oss på CGI får du möjlighet att bli delägare vilket innebär att du kan påverka och bygga framgång samt ta del av de värden du är med och skapar. Som delägare är vi extra engagerade i det vi gör, det påverkar hur vi bemöter våra kunder och varandra. Det är därför vi kallar våra medarbetare för medlemmar. För att vi är mer än medarbetare. Denna möjlighet att bli delägare skapar en unik entreprenörsanda och teamkänsla där alla strävar efter att utveckla företaget. På CGI kallar vi detta ett medlemskap utöver det vanliga.

Välkommen att söka tjänsten!
Vi jobbar löpande med urval och intervjuer och tillsätter tjänsten så snart vi hittar rätt kandidat. Skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten så är du välkommen att vända dig till Johanna Fihnn, Utvecklingschef, johanna.fihnn@cgi.com, 040-66 75 132.

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb