Utvecklingsinriktad Chef för Datacenter och krypto

Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 6 oktober 2021
Stängs
den 25 oktober 2021
Ref:
112-44340-2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och utveckla digitala lösningar för ett hållbart samhälle?

Utvecklande och utmanande uppdrag tillsammans med prestigelösa och tillgängliga kollegor. En arbetsgivare med fokus på både ett hållbart arbetsliv och en samhällsgärning att vara stolt över. En möjlighet att arbeta med tekniska lösningar som påverkar hela samhället. Hur låter det?

Länsstyrelsernas IT-avdelning är i en spännande utvecklingsfas där digitalisering, innovativa lösningar och säkerhets- och beredskapsfrågor är i fokus. Vår IT-miljö är omfattande och varierande. Den innefattar allt från modern infrastruktur till system som vi utvecklar själva. Framförallt kommer våra idéer hela samhället till nytta. Det ger en alldeles speciell känsla som är svår att slå.

Länsstyrelsernas IT-avdelning är nationell och jobbar för våra 21 länsstyrelser i Sverige och alla 6800 användare.
 

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill leda funktionen Datacenter och krypto. Du ingår i ledningsgruppen för enheten Driftstöd där du har en strategisk roll och bidrar med verksamhetsutveckling. Du har resultat-, budget- och personalansvar.

Funktionen är i en spännande förändringsfas där nya arbetssätt och tjänster utvecklas i hög takt. Förutom att vara aktiva i länsstyrelsernas digitaliseringsresa är funktionen också med i uppbyggnaden av IT-förmågor inom civilt försvar ihop med kärnverksamheten och andra myndigheter.

Tillsammans med ett engagerat och kompetent team kommer du leda förändring som förbättrar och effektiviserar leverans, förvaltning och utveckling av våra datacenter- och kryptotjänster i syfte att möta dagens- och morgondagens behov.

Funktionen består av olika kompetensområden, både funktionella ledare och specialister, som arbetar med utveckling, drift och säkerhetshöjande åtgärder av vår datacentermiljö och avancerade kryptotjänster inom samhällsskydds- och beredskapsområdet.

Vi erbjuder ett flexibelt arbete med möjligheter att arbeta på distans. Placeringsort är Göteborg, Mariestad eller Vänersborg. Uppge gärna vilken placeringsort du önskar.

Resor förekommer i tjänsten.
 

Kvalifikationer

Våra förväntningar på dig:

Du har högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande erfarenheter/kvalifikationer. Du har några års chefserfarenhet inom liknande IT-driftområden. Du behöver också ha flera års erfarenhet av ledande roller inom IT i en större och komplex organisation/-er. Du är även van att arbeta tillsammans med leverantörer inom IT-branschen.

Det är meriterande om du har arbetat inom områden som kräver moderna och robusta högsäkerhetslösningar och teknikområden med särskilda krav på säkerhetsskydd.

Ditt ledarskap präglas av intresse och förmåga att utveckla såväl verksamhet som människor samt att leda i förändring. Du har ett tillitsfullt förhållningssätt och kan delegera arbetsuppgifter. Som ledare är du entusiasmerande, skapar tydlighet och engagemang.

Du är strategisk, har helhetssyn och ser till organisationens bästa och hur vi skapar värde för länsstyrelserna, individ och samhälle.

Du skapar förtroendefulla relationer med fokus på hög grad av samverkan både inom IT-avdelningen och med andra samverkansparter. Du har god förmåga att ta egna initiativ och att fatta beslut. Vidare kan du agera i komplexa sammanhang och har förmåga att analysera hur delar hänger ihop och påverkar varandra.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länens befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

 

Liknande jobb

Liknande jobb