Ledningsstridsskolan söker IT-personal inom drift och förvaltning av IT-system

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 7 oktober 2021
Stängs
den 5 december 2021
Ref:
25398
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Ledningsstridsskolan (LedSS) är en försvarsmaktsgemensam skola som utbildar, utvecklar, tränar och övar Försvarsmakten och totalförsvaret inom ledningsområdet. LedSS är en intressant och dynamisk arbetsplats som hela tiden utvecklas inom stabstjänst, sambandstjänst, telekrig, psykologiska operationer, geografisk informationstjänst och vädertjänst.
På Ledningsstridsskolan hittar du det mest utvecklande IT jobben. Vår övningsverksamhet utför omfattande tester av nya simulatorer som ställer höga krav på våra tekniska resurser. På utbildningsavdelningen, görs ett omfattande arbete med att byta ut äldre utbildningsystem för effektivare utbildningar, med snabbare omställningstider och ökad kapacitet för fler elever. Eftersom vi är så framgångsrika så slutar inte uppdragen att komma, nya system planeras och levereras. Det sporrar oss till att fortsätta utvecklas och bredda vår kompetens. Vi rekryterar nu till en IT-sektion som ska bidra till Ledningsstridsskolans fortsatta utveckling.

IT-sektionen kommer inledningsvis att bestå av ett team med en gemensam kompetens som täcker områdena nätverk, säkerhet, server och lagring. IT-sektionens uppgifter är övervakning, drift, underhåll, utveckling samt stödja prov och försöksverksamhet.

Vi söker nu dig som har erfarenhet inom nämnda kompetensområden och som vill jobba i en spännande arbetsmiljö med stora utvecklingsmöjligheter.

För dig som vill vara med och skapa vårt team för framtiden och är intresserad så kan vi berätta betydligt mer om vår komplexa IT-miljö när du besöker oss för en arbetsintervju.

På Försvarsmakten är vi måna om dig, du kan vara säker på att vi kommer att satsa på dig och ta hand om din potential. Utöver lön erbjuder vi även en hel del förmåner:
 • Utbildningar utifrån dina egna önskemål och karriärsmål
 • Gymkort, träning på arbetstid och du kan även få träningskläder
 • Flexibel arbetstid samt upp till 35 semesterdagar per år
 • Ersättning för läkemedel och möjlighet att göra läkarbesök på arbetstid
 • Föräldralön vid föräldraledighet


Kvalifikationer:
 • En relevant högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning inom aktuellt kompetensområde alternativt motsvarande kompetens som Försvarmakten bedömer likvärdig.
 • Flerårig erfarenhet inom aktuellt kompetensområde (säkerhet, Windows server, virtualisering och lagring)
 • Goda kunskaper inom Windows server och virtualisering
 • B-körkort


Meriterande:
 • Erfarenhet av komplexa IT-miljöer
 • Certifieringar inom nämnda områden
 • Erfarenhet av FM ledningssystem


Personliga egenskaper:
Tjänsten ställer krav på att du kan arbeta självgående, du tar eget ansvar och initiativ samt strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du behöver även ha en god förmåga att samarbeta i ditt team och vara servicemedveten i kontakt med representanter från andra verksamheter inom FM.

Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. För att trivas i teamet har du en prestigelös och inkluderande framtoning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Beräknat tillträde: Efter överenskommelse.
Lön: Efter överenskommelse
Befattning: Civil

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
LedSS/Stabschef, Stefan Francsics på telefon 079-074 43 22

Fackliga representanter:

OFR/O, OF Enköping - Magnus Johansson

SACO-S - Carl Johan Pettersson

SEKO - Christian Hedberg

OFR/S - Clarence Arnstedt

Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-15 70 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb