Materielområdesansvarig IT-infrastruktur

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 5 oktober 2021
Stängs
den 30 oktober 2021
Ref:
25394
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Välkommen till IT/Ledningssektionen vid Försvarsmaktens Högkvarter!
Nu söker vi nu en ny medarbetare som vill arbeta med att utveckla Försvarsmaktens IT Infrastruktur för att möjliggöra tillväxt och framtidens teknik.

Ledningssystemsavdelning på Produktionsledningens Resursproduktionsenhet (RPE LEDSYST), har under Chefen RPE bland annat ansvar för Försvarsmaktens gemensamma IT- och ledningsstödsystem. IT/Ledningssektionen på RPE LEDSYST ansvarar för att beställa Försvarsmaktens gemensamma IT- och ledningsstödsystem och har personal med stor erfarenhet inom IT-området. RPE LEDSYST söker en medarbetare inom IT med placering vid avdelningens IT/Ledningssektion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som MOA kommer dina arbetsuppgifter bestå av att tillsammans med andra ta fram underlag för:
 • Långsiktiga förbättringar av IT i Försvarsmakten
 • Förslag på förbättringar inom stödsystem och IT-plattformar
 • Sammanställa behov och driva nya behov av IT-lösningar
 • Ansvarar för att ta fram och presentera underlag för beslut inom eget ansvarsområde


Kvalifikationer
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Erfarenhet av arbete i beställarrollen av IT
 • Erfarenhet av att arbeta som ledare
 • Metodkompetens och erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt


Meriterande
 • Grundläggande kunskaper i ITIL och eller PM3
 • Erfarenhet av säkerhetsfrågor kopplade till information och system
 • Högskoleexamen eller motsvarande inom IT, teknik eller ekonomi
 • Kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Tidigare arbete inom IT i Försvarsmakten


Personliga egenskaper
Du är noggrann och har en god analytisk förmåga. Du gillar att samarbeta, tar ansvar för eget arbete, är social, nyfiken på att undersöka olika möjligheter och är prestigelös. Lojalitet och pålitlighet är nyckelord. Du drar dig inte för att ena dagen läsa omfattande systemdokumentation till att nästa dag granska system eller möta brukare och medarbetare ute i verkligheten, nationellt såväl som internationellt. Du har stor drivkraft och engagemang. Du är noggrann, tydlig och van att arbeta under eget ansvar samt har en mycket god förmåga att skapa struktur. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se ).

Tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattar heltid. Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde efter överenskommelse. Placeringsort är Stockholm.

Upplysningar om befattningen
Lämnas av Chefen för IT/Ledningssektionen, Mikael Bengtsson, telefon 072-165 10 19.

Fackliga representanter
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
Försvarsförbundet, OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
SEKO HKV Pia Almström
Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00

Ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2021-10-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb