Serviceingenjör till simulatoranläggning vid Oskarshamns kärnkraftverk

Rekryterare
Vattenfall AB
Plats
Oskarshamn, Sweden
Annonserat
den 5 oktober 2021
Stängs
den 27 oktober 2021
Ref:
113533
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du bidra till säker och fossilfri kärnkraft? Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB (KSU) söker nu en Serviceingenjör med placering i Oskarshamn.

Vilka är vi på KSU? En av våra viktigaste uppgifter är att utbilda de svenska kärnkraftverkens drift- och underhållspersonal. Vi bidrar till säker och stabil drift av kärnkraft och tillsammans med våra kunder skapar vi framtidens utbildning. I denna tjänst kommer du att tillhöra avdelningen för Support Simulatorsystem. Vi ansvarar för lokalt underhåll, drift av simulatorer. lokal IT-support och IKT-stöd.

Arbetsuppgifter

Du får vara en del av verksamheten kring service och underhåll på KSUs simulatorinstallationer. Tjänsten innebär felsökning, reparation i simulatorer, lokal IT-support och stöd till IKT.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att driftsatt utrustning i simulatorn har en hög tillgänglighet genom support, reservdelshållning, reparationer och ombyggnationer i enlighet med de krav som finns för simulatorn.

Rollen

• innebär att du blir spindeln i nätet när det gäller support för simulatorn, IT- och IKT-stöd på siten

• ställer krav på förmåga att arbeta både självständigt och i samarbete med kollegor på distans

• innebär ca 5-25 resdagar om året till våra anläggningar runt om i landet

• innebär både interna och externa kontakter med utbildningsenheter och kärnkraftverk

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med elektronik och datorer. Vi tror att du har mer än fem års arbetslivserfarenhet av detta eller inom närliggande arbetsområde. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Intresse och kunskap av ny teknik såsom VR och AI samt systemkunskap är meriterande. Körkort är ett krav.

Som person har du god servicekänsla, gillar att samarbeta med andra och har förmågan att arbeta självständigt, att du är flexibel och kan hantera arbete under tidspress.

Placeringsort Figeholm, Oskarshamn.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta chef Björn Friberg, bfg@ksu.se. Har du frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryterare Ann Nilsson (ann1.nilsson@vattenfall.com).

Fackliga representanter

Unionen: Mikael Stenmark, msk@ksu.se

SEKO: Mårten Wahlfridsson, marten.walfridsson@vattenfall.com

Ledarna: Johan Kjellberg, johan.kjellberg@vattenfall.com

Akademikerna: Patrik Olsson, pon@ksu.se

Välkommen med din ansökan med cv och personligt brev senast den 26 oktober 2021. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kan komma att ske löpande.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/mangfald-inkludering/

Vår organisation

Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB, KSU, kompetenssäkrar de svenska kärnkraftverkens personal genom såväl teoretisk utbildning som träning i fullskalesimulatorer. Företaget befinner sig i utveckling för att möta framtida behov och erbjuder dig med rätt kompetens och god samarbetsförmåga stora påverkansmöjligheter och stort ansvar. Verksamheten, som också innefattar information i kärnkraftsfrågor och analys och återförande av drifterfarenheter, bedrivs vid våra utbildningsenheter i Forsmark, Oskarshamn, Ringhals och Studsvik. KSU, med ca 150 anställda och huvudkontor i Studsvik, ingår i Vattenfallkoncernen.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.