Systemansvarig för några av Riksbankens viktigaste applikationer inom betalningsområdet

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 8 oktober 2021
Stängs
den 15 november 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Just nu pågår flera spännande förändringsprojekt inom betalningsområdet. Vi söker dig som har bred teknisk IT-kompetens och som vill ansvara för förvaltning och vidareutveckling av några av Riksbankens mest verksamhetskritiska applikationer i nära samarbete med verksamhet och leverantörer.

VI ERBJUDER DIG
Riksbankens mål är att IT ska vara en strategisk partner till verksamheten och vi har höga ambitioner att ligga i framkant med vårt IT-stöd. Du får varierande och spännande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS
Som systemansvarig är du en del av ett team som driver förvaltnings- och vidareutvecklingsarbetet inom betalningsområdet. Du tar fram och beställer förändringsarbeten hos system- och driftsleverantörer, driver och deltar i projekt/aktiviteter samt bidrar i arbete med att lösa incidenter. Du arbetar också med verifiering av leverantörernas leveranser samt planering av framtida utvecklingsaktiviter. Arbetet sker i mycket nära samverkan med andra systemansvariga, systemförvaltare och förvaltningsledare hos IT och verksamheten inom betalningsområdet samt med system- och driftleverantörer.

I rollen kan även ingå att representera betalningsområdet inom projekt för dataanalys och BI samt systemansvar för system utanför betalningsområdet.

DITT TEAM
Riksbankens IT-verksamhet leds av en IT-chef och består av fyra enheter som leds av varsin enhetschef.  Vi arbetar processorienterat enligt ITIL och vår IT-miljö innehåller flera samhällskritiska system. Riksbanken har sedan 2013 outsourcat drift och Servicedesk till driftleverantör.

Du ingår i en enhet med ca 10 medarbetare och rapporterar till chefen för Enheten för verksamhetsnära system. I gruppen finns olika kompetenser och roller såsom förvaltningsledare och systemansvariga för de system som används inom Riksbanken.

MER OM DIG
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du ska ha minst 5 års arbetslivserfarenhet av rollen som systemansvarig för verksamhetskritiska IT-system med höga krav på tillgänglighet och IT-säkerhet. 

Det är meriterande om du har några års erfarenhet som systemansvarig för verksamhetskritisk applikation inom betalningsområdet. Även tidigare erfarenhet av arbete med systemutveckling är meriterande. 

Det är mycket positivt om du även har erfarenhet av flera av följande områden:

  • Systemarkitektur för komplexa IT-system
  • UNIX/LINUX
  • Teknisk projektledning
  • Ansvar för applikation som använder SWIFT meddelandestandard
  • ISO20022 meddelandestandard
  • Förvaltning enligt pm3
  • Processorienterat arbete enligt ITIL
  • Arbete med utländska systemleverantörer
  • Arbete i en organisation där delar av IT-verksamheten är outsourcad 

Som person är du drivande, initiativtagande, flexibel och serviceinriktad. Du är också strukturerad, bra på att analysera och kommunicera och tycker om att samarbeta. Flera av våra systemleverantörer finns i utlandet vilket gör det viktigt att du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

MER OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal för säkerhetsklassade tjänster.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN
Riksbanken ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

Huvudkontoret är beläget på Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Som anställd på Riksbanken tar du del av bra förmåner som bland annat generösa semestervillkor, möjlighet till ledarledda träningspass och gym, subventionerad lunch i personalmatsalen, friskvårdsbidrag och subventionerad massage.

INTRESSERAD?
Vi vill ha din ansökan med CV inklusive relevanta betyg senast den 15 november. Vi vill att du i denna rekrytering besvarar ett antal urvalsfrågor. På så vis kan du enkelt söka tjänsten och vi ges möjligheten att utvärdera våra kandidater på lika villkor.

Logiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi genomför också bakgrundskontroller på slutkandidaterna, vilket innebär att du lämnar in examensbevis eller annat dokument som styrker din utbildning och vi kontrollerar att dessa stämmer.

Vi återkopplar till dig via mail och ber dig att noga se över både inkorg och skräppost så du inte missar något.

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

 

Kontaktpersoner

Mats Pettersson
Enhetschef
08-7870609
mats.pettersson@riksbank.se

Liknande jobb

Liknande jobb