Systemutvecklare med fokus databas

Rekryterare
Gävle Kommun
Plats
Gävle (Stad), Gävleborg
Annonserat
den 8 oktober 2021
Stängs
den 31 oktober 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Styrning och stöd Gävle har ansvaret för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå nära politiken. Våra medarbetare jobbar med helheten och samordnar arbetet som är gemensamt för alla sektorer inom Gävle kommun. Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!

IT enheten ansvarar för en stabil och säker drift av kommunkoncernens IT infrastruktur och att den plattform som erbjuds är anpassad efter våra verksamheters behov. Här ingår strategi, IT-projektledning, systemförvaltning och systemutveckling. Enheten ansvarar också för drift och IT- support.

Arbetsuppgifter
Är du en erfaren systemutvecklare med stort intresse för databasutveckling? Vill du vara med och utveckla hållbara, säkra och smarta lösningar som kan användas av många? Vi söker ytterligare en systemutvecklare med stort fokus på databasutveckling till vårt Masterdatateam. Tillsammans gör vi Gävle utvecklat och digitaliserat!

Vi söker dig som är engagerad, driven och erfaren systemutvecklare med stort fokus på databasutveckling och databasarkitektur. Du kommer att vara en av flera systemutvecklare i ett team som arbetar med Gävle kommunkoncerns Masterdata.

Masterdata inom Gävle kommunkoncern är navet för gemensam information som delas av många verksamhetssystem och har en plattform som bygger på MS-SQL och .NET. Vi ansvarar för gränssnittet mot både producerande och konsumerande system av masterdata vilket betyder att du behöver ha en bra förmåga att förstå kundernas behov.

Du kommer att vara drivande i arbetet genom hela kedjan från kundbehov, arkitektur, modellering samt ny-/vidareutveckling och implementering av databaslösningar som möter våra kunders behov.
Du kommer att både jobba såväl med övergripande vägvalsfrågor som detaljer tillsammans med övriga kollegor.

Rollen innebär ett tätt och aktivt samarbete med övriga teamet och med kunder inom kommunkoncernen samt med leverantörer för att säkerställa att lösningarna är hållbara och säkra.

Kvalifikationer

Vi söker dig med universitets- eller högskoleexamen inom IT-området alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst tre års erfarenhet av arbete med databasutveckling och arkitektur av databaser samt mycket goda kunskaper inom MS-SQL och .NET. Har du erfarenhet från arbete i en liknande organisation och/eller andra stora och komplexa organisationer ses det för tjänsten meriterande.

För att lyckas hos oss kombinerar du initiativ och vilja att nå resultat med lusten att göra tillsammans. Det förutsätter att du trivs att arbeta i grupp och har ett prestigelöst förhållningssätt i ditt samarbete med andra.

Du ser logik och samband i komplex information där du har förmågan att se helheten och detaljerna. Att ha både små och stora utmaningar i ditt arbete är något som du trivs med.

Vidare har du har en hög förmåga att leverera resultat, både vad gäller kvalitet och produktivitet. Du arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt och har lätt för att förstå kundernas behov och omvandla det till en teknisk lösning.

Vi arbetar kommunövergripande med utgångspunkt i våra användares behov samt effektiviseringsbehoven inom offentlig sektor. Det kräver att du har lätt för att hitta nya infallsvinklar och alternativa lösningar på uppkomna problem.

Anställningens omfattning
Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C64040

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Om du blir inbjuden till en intervju för en tjänst hos oss i Gävle kommun ska du uppvisa giltig identitetshandling där medborgarskap kan utläsas. Om du är tredjelandsmedborgare uppvisar du giltigt arbets- och uppehållstillstånd, LMA-kort eller kopia av Migrationsverkets mottagna ansökan om förlängt uppehållstillstånd.
Behöver du ett personbevis? Beställ via www.skatteverket.se

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb