Specialistsäljare säkerhet

Rekryterare
Atea
Plats
Eskilstuna, Jönköping, Kalmar, Karlskrona
Annonserat
den 6 oktober 2021
Stängs
den 14 november 2021
Ref:
148245
Kategori
Försäljning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Brinner du för att säkra våra kunders tillgångar och deras information? Vill du aktivt delta i vidareutvecklingen av ett av våra snabbast växande affärsområde på Atea? Då har du hittat rätt utmaning! Just nu söker vi på Atea region Mitt dig som vill jobba som specialistsäljare med fokus på säkerhet och bli en del av vårt regionala team inom Information Management som består av områdena strategi, arkitektur, säkerhet, RPA, analytics, förändringsledning, verksamhetsutveckling och projektledning. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Atea har framgångsrikt etablerat sig som en av de största säkerhetsleverantörer på den nordiska marknaden och vi ser att allt fler av våra kunder under sin digitaliseringsresa önskar stöd och rådgivning om säkerhet. Atea har med sina 36 kontor en unik lokal förankring där närheten till lokal kompetens är viktig för våra kunder. Som regional medarbetare kommer du att stötta samtliga 15 kontor inom regionen vilket innebär viss resande i tjänsten.

Du kommer att jobba i ett tight team med konsulter och specialistsäljare inom Information Management samt samarbeta nära regionens teamledare inom säkerhet. Atea kan erbjuda dig en kul och dynamisk arbetsplats med högt tempo som präglas av medarbetare som brinner för att utveckla morgondagens it-lösningar.

Dina arbetsuppgifter

• Guida våra kunder inom säkerhet och blir deras rådgivare
• Ansvara för försäljningen av Ateas portfölj med säkerhetsprodukter, konsultativa tjänster och lösningar inom it-säkerhet
• Utveckla befintliga och bearbeta nya kunder, med tydligt uppsatta försäljningsmål och nyckeltal
• Samarbete med kollegor i kundteam, tillverkare och andra partners

Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. I din roll som specialistsäljare ser vi att du är en person som är självgående och har ett affärssinne för att hitta nya affärer och trivs med att ta dialoger med kunder gällande deras behov och anpassar lösningen utifrån önskemålen. Du gillar att se nya kunder och arbeta i en varierande vardag. Att bygga ett stort kontaktnät, både externt och internt med dina kolleger, är en viktig pusselbit för att lyckas med dina affärer. Slutligen är ditt personliga engagemang avgörande för denna roll. Tillsammans bygger vi en ny affär och vi brinner för det vi gör - söker du en sådan utmaning är detta rätt plats för dig!

För att lyckas i rollen behöver du följande:
• Arbetat med säkerhet i några år
• Ha viljan och förmågan att förstå kundernas verksamheter och utmaningar samt att låta dessa vara en drivande del i ditt säljarbete
• Inneha förmågan att föra affärsmässiga resonemang med kunder i olika storlek och segment samt trivas i att ha en rådgivande roll
• Förståelse för identitetshantering, SIEM-/SOC-lösningar, LIS och NIS är meriterande
• Teknisk/akademisk examen med säkerhetsinriktning är meriterande
• Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Richard Forslund, affärsområdeschef Information Management, på richard.forslund@atea.se alternativt telefonnummer 016 - 540 17 61. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.