Civil IT-tekniker med inriktning IT-infrastruktur

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Skövde, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 7 oktober 2021
Stängs
den 15 oktober 2021
Ref:
25415
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Befattningen erbjuder
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Fortlöpande kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina önskemål.
 • Flexibel arbetstid enligt kollektivavtal och 28-35 betalda semesterdagar/år beroende på ålder.
 • 3h friskvård/träning i veckan på arbetstid
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Om enheten
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten.

FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt.

Förbandet har mer än 1600 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

FMTIS Genomförandeavdelning (GA) Skövde ingår i FMTIS Genomförandeenhet (GE) Väst där även GA Karlsborg, GA Göteborg, GA Såtenäs, GA Halmstad och GA Örebro ingår. GE Väst arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Inledningsvis kommer arbetet framförallt att bestå av att inventera och dokumentera data- och telenät inom GA Skövdes verksamhetsområde.

Periodvis kommer även installation, felsökning, omsättning av datorer och nätverkskomponenter att förekomma.

I arbetsuppgifterna ingår även att återrapportera utfört arbete.

Kvalifikationer
 • Utbildning med inriktning mot IT/data på lägst gymnasienivå eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas som likvärdiga
 • Kunskap om fysiska datanätverk
 • Goda datorkunskaper, både hårdvara, mjukvara samt kringutrustning
 • Erfarenhet av arbete i systemet Ruddox
 • Erfarenheter att arbeta enligt ITIL
 • B-körkort

Meriterande
 • Högskolutbildning med inriktning mot IT/data
 • Kunskap i ritteknik, läsa och förstå byggritningar
 • Erfarenhet av arbete i IT-projekt.
 • Kännedom om Försvarsmaktens tekniska (data/tele) infrastruktur
 • Genomförd värnplikt eller GMU

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är noggrann och säkerhetsmedveten. Du är analytisk och arbetar strukturerat. Du kan självständigt lösa tekniska problem och ser möjligheterna i en situation. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och skapar resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Dina sociala egenskaper är mycket goda då du kommer att träffa nya människor varje dag. Som person är du trygg i dig själv och har gott omdöme.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning sex månader

Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid

Arbetsort: Skövde

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

I Försvarsmakten benämns befattningen Driftingenjör IT.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef GA Skövde Klas Ahlqvist, 0500-46 46 14

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist, Jovanna Pettersson Gambino, 019-601 03 57

Fackliga företrädare:
SACO - Per Lohman

OFR/S - Martin Sparr

OFR/O - Johan Nestvall-Boo

SEKO - Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-10-14. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb