FRA

FRA söker analytiker till avdelningen för signalunderrättelser

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 11 oktober 2021
Stängs
den 1 november 2021
Ref:
2798137
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du vara med och lägga det komplexa informationspussel som bidrar till Sveriges oberoende i världen? Vill du utvecklas i en kunskapsbaserad stimulerande miljö tillsammans med kompetenta kollegor? Vi söker nu en analytiker som har den uthållighet som krävs för att skapa förståelse av vår omvärld. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
Avdelningen för signalunderrättelser arbetar med att bearbeta och analysera inhämtat material i syfte att rapportera unika och efterfrågade underrättelser till våra uppdragsgivare. Din huvudsakliga arbetsuppgift består av att analysera signaler, företrädesvis kommunikationssignaler. Som analytiker får du möjlighet att utvecklas och fördjupa dig, och samtidigt bidra till helheten.

Tjänsten innebär dels självständigt arbete där du har fullt ansvar för givna arbetsområden samt arbete som del i ett arbetslag där ni gemensamt ansvarar för produktionen. I detta ingår det att metodiskt söka och analysera stora mängder information i olika material samt dra relevanta slutsatser och dokumentera dina upptäckter i underrättelserapporter. Du kommer arbeta både enskilt och tillsammans med andra. Tillsammans med andra utvecklar ni verksamheten och utbildningsinsatser för kollegor kan förekomma i rollen.

Du kan
Vi söker dig som har en fullgjord gymnasieutbildning med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning alternativt motsvarande kunskaper erhållna på annat sätt. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med bearbetning och analys av mängddata. Tjänsten kräver att du har en god datorvana i Windows-miljö, att du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på både svenska och engelska. Det är även en fördel att ha tidigare erfarenhet o/e förståelse av/för militära förhållanden och plattformar samt signalspaning och statistik.

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du är lojal och att du trivs med att vara en kunskapsresurs för andra. För att vara framgångsrik i rollen har du en stark numerisk och problemlösande analysförmåga, arbetar bra med komplexa frågor och löser numeriska uppgifter snabbt och korrekt. Vi värdesätter att du är noggrann, kvalitetsmedveten samt uthållig och därmed förblir motiverad och effektiv trots motgångar. Du arbetar tills projekt är avslutade eller resultat är uppnådda.

Om FRA
FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Fredrik Nordin på telefon 010557 46 11. Fackliga företrädare nås på 010557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-10-31.
Referensnummer 3087/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb