Masterdataansvarig

Rekryterare
Gävle Kommun
Plats
Gävle (Stad), Gävleborg
Annonserat
den 12 oktober 2021
Stängs
den 31 oktober 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Styrning och stöd Gävle har ansvaret för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå nära politiken. Våra medarbetare jobbar med helheten och samordnar arbetet som är gemensamt för alla sektorer inom Gävle kommun. Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!

Organisatoriskt kommer du att tillhöra IT- och utvecklingsavdelningen som är en av sektor Styrning och stöds sju avdelningar. En del av avdelningens uppdrag är att driva och samordna verksamhetsutveckling med stöd av IT. Tjänsten är placerad på Digitaliseringsenheten.

Digitaliseringsenheten arbetar bland annat med strategisk och taktisk planering av utveckling samt genomförande av olika uppdrag-, projekt- och verksamhetsutvecklingsinitiativ tillsammans med verksamheterna. Arbete med att ständigt förbättra verksamheten är en stor del av vår vardag, precis som processutveckling och tjänstedesign. Att arbeta med tekniska systemlösningar och integrationer för automatiserade processer ingår också. Allt med syftet att förenkla för medborgarna och förbättra upplevelsen av Gävle kommun!

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och leda utveckling och digitalisering inom Gävle kommun? Hos oss får du möjlighet att skapa samhällsnyttiga tjänster som ger nöjda användare och förbättrar för verksamheten samtidigt som du delar med dig och lär av andra. Gör Gävle smartare tillsammans med oss!

Vi söker nu dig som inte är en renodlad arkitekt, systemförvaltare, informatiker, förändringsledare eller projektledare men som kan agera i alla eller flera av dessa roller utifrån informationsperspektivet som vår masterdataansvarig! Du brinner för styrning av data och förstår vikten av datastandarder, livscykelhantering, regelverk och lösningar för optimala integrationer.

I din roll agerar du spindeln i nätet vilket både innebär att hantera intressenter och förstå såväl verksamhetsprocesser som teknisk implementation av lösningar. Du kommer även operativt leda den grupp av systemutvecklare som förvaltar och vidareutvecklar de tekniska lösningarna.

Du är med och utvecklar strategier såväl som långsiktigt hållbara tekniska lösningar, samt processer för hantering av verksamhetsövergripande informationsmängder. Vidare bidrar till och upprätthåller styrning och förvaltning av masterdata.

Då arbetsuppgifternas omfattning varierar över tid kommer du även att få nyttja dina kunskaper och erfarenheter i andra utvecklingsuppdrag och arbetsuppgifter inom Digitaliseringsenheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitet- eller högskoleutbildning relevant för tjänsten, alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för arbetsuppgifterna.

Du har minst två års erfarenhet från att ha jobbat i ledande roller såsom projektledare eller liknade, samt minst två års erfarenhet av att omsätta verksamhetsprocesser och informationsflöden till tekniska implementationer. Du har arbetslivserfarenhet av att driva och/eller delta i utvecklings- eller förändringsarbeten.

Har du erfarenhet av masterdataarbete och/eller
kompetens inom IT-arkitektur ses det för tjänsten meriterande.

För att lyckas hos oss kombinerar du initiativ och vilja att nå resultat med lusten att göra tillsammans! Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer och är i ditt samarbete pretiglös.

Vi söker dig som ser logik och samband i komplex information där du ser digitala möjligheter och vågar testa nya vägar. Du har förmågan att arbeta strategiskt för att förverkliga organisationens mål. Du arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt och har lätt för att fokusera på kundens behov.

Vi arbetar kommunövergripande med utgångspunkt i våra användares behov samt möta effektiviseringsbehoven inom offentlig sektor. Det kräver att du har lätt för att sätta dig in i nya verksamheter och hitta nya infallsvinklar, uppmuntrar och stödjer förändringsinitiativ samt sprider kunskap som är användbar för hela organisationen. Det förutsätter att du har lätt för att kommunicera och förklara komplexa IT-frågor på ett enkelt sätt för personer med eller utan IT- bakgrund.

Anställningens omfattning
Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C64216

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Om du blir inbjuden till en intervju för en tjänst hos oss i Gävle kommun ska du uppvisa giltig identitetshandling där medborgarskap kan utläsas. Om du är tredjelandsmedborgare uppvisar du giltigt arbets- och uppehållstillstånd, LMA-kort eller kopia av Migrationsverkets mottagna ansökan om förlängt uppehållstillstånd.
Behöver du ett personbevis? Beställ via www.skatteverket.se

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb