Försvarsmakten söker användarstödstekniker IT till Stockholm

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 11 oktober 2021
Stängs
den 26 oktober 2021
Ref:
25461
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du vara med och bidra med din kunskap och personlighet till en avdelning som präglas av engagerade medarbetare med en stark sammanhållning där vi dagligen samverkar med våra kunder och andra intressenter?

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som användarstödstekniker innebär ett brett spektrum av IT-frågor inom användarstöd av delar i Försvarsmakten. Du har en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor säkerställer en välfungerande och uppdaterad IT-miljö. Arbetsgruppens ansvarsområden ligger inom områdena användarstöd, serverdrift, kommunikationsdrift, televäxeldrift samt materialhantering. Dina arbetsuppgifter omfattar användarstöd, för det mesta på plats hos användaren. Till viss del nätverk/kommunikation med fokus på patchning och dokumentation. Viss applikationsdrift. Resor och arbete på annan ort förekommer och är i regel planerade.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • Minst gymnasial utbildning med IT-inriktning eller annan utbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer likvärdigt.
 • Aktuell och relevant erfarenhet inom nätverk/kommunikation, patchning, switchar och TCP/IP
 • Goda kunskaper inom Microsoft Windows familjen
 • Goda kunskaper inom hårdvara och kringutrustning
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift både i svenska och engelska
 • B-körkort

Meriterande
Vi ser gärna att du även har en eller fler av dessa meriterande kunskaper
 • Telefoni
 • FM kryptolösningar
 • FM IT system
 • Dokumentation
 • Agilt arbete, t.ex. SCRUM
 • JIRA

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du ska vara van att arbeta med ett eget ansvarsområde, ta ansvar och driva dina frågar så vi når våra uppsatta mål. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat samt förmåga att sammarbeta med olika intressenter både internt och extern

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Stockholm och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-25. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring på telefon 019-39 51 43.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb