Försvarsmakten söker systemtekniker

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 11 oktober 2021
Stängs
den 26 oktober 2021
Ref:
25470
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnads för framtidens IT-lösningar inom Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemtekniker har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för delar av försvarsmaktens IT system. Dina arbetsuppgifter omfattar drift, installationer, felsökning, optimering och förändring inom bland annat Windows server, virtualisering, lagringslösningar samt backup. Du är även delaktig vid planering och genomförande av nya releaser/förändringshantering. Du kommer även lägga tid på omvärldsbevakning samt djupgående problemanalys. Vi använder ITIL och ett agilt arbetssätt. Tjänsten innebär ett kontinuerligt lärande av nya tekniker och produkter, bl.a. via utbildningar både internt och externt. Det medför också att medarbetarna har utrymme för vidareutveckling inom Försvarsmakten.

Resor i tjänsten och övernattning på annan ort förekommer.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
 • Akademisk utbildning med IT inriktning eller annan eftergymnasialutbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer likvärdigt.
 • Erfarenhet av Microsoft Windows server.
 • Erfarenhet av virtualisering
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Körkort för personbil.
 • Svenskt medborgarskap.

Meriterande kunskaper
 • Arbetat i offentlig förvaltning
 • Arbetat med komplex IT-miljö
 • Erfarenhet av ITIL
 • Erfarenhet av scrum
 • Erfarenhet av SQL
 • Erfarenhet av Linux
 • Erfarenhet av Exchange
 • Erfarenhet av Powershell
 • Erfarenhet av PKI
 • Erfarenhet av infrastruktur
 • Erfarenhet av backup

Personliga egenskaper
Då vi är inne i ett förändringsarbete är det viktigt att du är engagerad och har förmåga att omsätta idéer till konkreta arbetsuppgifter som driver vår verksamhet framåt. Rollen som systemtekniker passar dig som är analytisk och kvalitetsmedveten samt har lätt för att anpassa dig efter förändrade omständigheter. Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör om du har samma ambition kommer du trivas hos oss. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat samt ha förmåga att samarbeta med olika delar av verksamheten såväl internt som externt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är tillsvidare som civil anställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 25 oktober 2021. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring telefon 019-39 51 43


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb