CGI

Business Economic Analyst

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm, Göteborg, Jönköping, Borlänge, Bromölla; Skara, , Sweden
Annonserat
den 13 oktober 2021
Stängs
den 27 november 2021
Ref:
J0721-2702
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Har du erfarenhet och kompetens av ekonomiskt arbete inom IT & Logistik genom faktura-, lease- och inköpshantering? Nu söker vi en Business Economic Analyst med ansvar att säkerställa den ekonomiska administrationen av försörjning av hårdvara och logistiktjänster inom affärsområdet Digital Workplace Services.

Vi på CGI tror på tanken att vi når längre om vi trivs ihop och jobbar tillsammans. Varje dag bygger vi varandra, våra kunder och vår verksamhet. Inom Digital Workplace Support förser och vi våra kunder med heltäckande IT-lösningar inom området Arbetsplats som vi också förvaltar och utvecklar under avtalstiden.

Framtida arbetsuppgifter
Att jobba som Business Economic Analyst på CGI innebär en omväxlande vardag. Här erbjuds du möjlighet att utvecklas och arbeta med stora globala kundleveranser där Du ansvarar för att säkerställa CGIs intäkter och kostnader kopplat till inköp/hyra av arbetsplatshårdvara, så som datorer, monitorer och tillbehör. Arbetet bedrivs både som förvaltning och projekt i olika omfattning med olika volym och komplexitet. Du är spindeln i nätet med ansvar för styrning och avtal mellan CGI, våra kunder och våra underleverantörer som består av tillverkare, distributörer och finansiella partners.

Som Business Economic Analyst ansvarar Du för ekonomisk kontroll, uppföljning och administration av alla delar kopplat till försörjning av hårdvara och logistiktjänster genom bland annat följande arbetsuppgifter och ansvarsområden;

• Ekonmisk uppföljning av tjänsten via fakturahantering, prognostisering & avräkning mot respektive kund;
• Ansvar för och utveckla de finansiella upplägg CGI erbjuder sina kunder som tex hyra & direkt köp;
• Hantering av befintliga, och uppläggning av nya, inköpsordrar
• Framtagning av formellt beslutsunderlag till nya inköpsordrar
• Ansvar för framtagning av avtal med kunder och underleverantörer för den specifika tjänsten
• Medverka i etableringsprojekt ur ett inköps- och ekonomiskt perspektiv för den specifika tjänsten
• Ansvara för inköp och hantering av projekt beställningar / bulk beställningar
• Ansvara för rutiner i relation till fakturering & lease
• Operationell hantering av underleverantörer ur ett ekonomiskt perspektiv
• Vid behov, assistera kunder och underleverantörer med inköpsplanering

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll
För att lyckas i rollen som titel söker vi dig som har en stark konsultprofil med kompetens att föra dialog med olika nivåer inom CGI, hos våra underlerantörer och kunder. Du behöver kunna föra dig i de flesta sammanhang då du ena dagen för dialog med vår underleverantörs fakturaavdelning och nästa dag med IT-chefen hos en av våra kunder. Du behöver vara initiativtagande, kreativ och flexibel i ditt sätt att hantera de ekonomiska lösningar vi idag erbjuder för att säkerställa att tjänsten hanteras korrekt ur ett ekonomiskt perspektiv. Du växer av eget ansvar och kan på egen hand driva Ditt arbete framför Dig genom att ta tydligt ägandeskap om arbetsuppgifterna.

Du är utbildad inom ekonomi eller har motsvarade erfarenhet som bedöms likvärdig samt talar och skriver både Svenska och Engelska obehindrat.

Vi önskar att du har erfarenhet av:
• Ekonomiskt arbete inom IT & IT-inköp
• Avtals- och Leverantörshantering
• Projektledning
• ITIL
• Logistiklösningar

Vad kan vi på CGI erbjuda dig?
CGIs kombination av global och lokal närvaro, med kontor på 30 orter i Sverige, ger nöjda kunder men innebär även att du som anställd alltid har ett kontor nära dig. Detta i kombination med flexibla arbetstider ger dig möjlighet till balans mellan privatliv och arbete, oavsett var i livet just du befinner dig.

På CGI finns även stora möjligheter till interna karriärvägar där du kan välja att bli specialist inom ditt område, bredda dig inom nya områden eller ta en ledande befattning. Via våra interna nätverk, projekt och åtaganden i globala och nationella industrier, erbjuder vi dig kompetensutveckling och engagerade ledare som stöttar just dig i din utveckling.

Mer information om våra förmåner:
• Aktieprogram och delägarskap: Som delägare har du möjlighet att påverka och i vårt aktieprogram matchar CGI ditt bidrag, krona för krona upp till 3% av din månadslön.
• Friskvårdsbidrag: Vi erbjuder ett årligt friskvårdsbidrag på 3 000 kr.
• Föräldralön: Vi betalar upp till cirka 90% av din lön under den första tiden hemma.
• Trygg anställning: Våra konsulter anställs med kollektivavtal och försäkringar.
• Pensionslösningar: Vi erbjuder attraktiva och förmånliga pensionslösningar.
• Personalbil: Personalbilen används som en privatbil men leasas av CGI.

Vill du veta mer?
Vi ser fram emot att höra från dig! Om det fortfarande finns något du undrar över, skicka gärna dina funderingar till fr.lundberg@cgi.com, 0735 302 308.

Resor kan komma att ingå i rollen. Personliga säkerhetskrav kommer att krävas om rollen kräver det.

CGI
CGI leder digitaliseringen av Sverige och är världsledande på att omvandla innovation, information och teknologi. Genom djup branschkunskap och en förståelse för kundens utmaningar, bidrar vi med insikter för att skapa hållbara resultat. Vi finns i 40 länder med 80 000 medarbetare. I Sverige finns våra 4000 anställda på 30 orter med huvudkontor i Stockholm. Läs mer om CGI på vår hemsida: www.cgi.se

Dina framtida arbetsuppgifter

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.