ISP söker IT-chef

Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 13 oktober 2021
Stängs
den 29 oktober 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsbeskrivning
IT-chefen ansvarar för myndighetens IT-drift, IT-utveckling, kryptohantering och för arbetet med myndighetens IT-säkerhet. IT-chefen rapporterar direkt till generaldirektören och har personalansvar för IT-gruppen som i dagsläget består av två medarbetare.


Vem är du?
Du har en för uppdraget passande utbildning. Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat IT-arbete och IT-säkerhetsfrågor i statlig myndighet och är väl förtrogen med att driva IT-säkerhetsarbete relaterat till känslig information med mycket höga säkerhetskrav. Du har erfarenhet från privat eller offentlig sektor av att driva projekt rörande IT-strategi och IT-drift. Du är tekniskt kunnig, främst inom Windows-miljö och nätverk. Vidare har du erfarenhet av kravställning vid IT-upphandlingar och kunskaper inom projektledning.

Det är meriterande om du har arbetat som chef och ledare med personalansvar och vill fortsätta att utvecklas i rollen.

Du har en god samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera och skapa förtroende. Du sätter stort värde på att arbeta tillsammans med andra i grupp med olika erfarenheter och kompetenser för att nå bästa resultat. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet gällande krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta AnnaSara Holmgren, chef för gruppen stödverksamhet, på 08-406 31 03.

För fackliga frågor, kontakta ST Direkt på 0771-555 444, stdirekt@st.org.

Ansökan ska ha inkommit senast den 29 oktober 2021 till registrator@isp.se med angivande av referensnummer 2021-9.2-0018.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Liknande jobb

Liknande jobb