Polismyndigheten

Kravanalytiker med UX-profil för polisens e-tjänster

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Västra Götalands län
Annonserat
den 13 oktober 2021
Stängs
den 18 oktober 2021
Ref:
C65362/2021
Kategori
Databas
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla system som är brottsförebyggande, ger bättre service och gör Polisen mer tillgänglig? Då har vi en tjänst att söka som kravanalytiker med UX-profil.
Du kommer att tillhöra gruppen e-tjänster, som ansvarar för polismyndighetens samtliga e-tjänster som riktar sig till allmänheten. Vi behöver nu förstärka teamet med ytterligare en kravanalytiker som har ett stort driv och initiativförmåga.

Arbetsbeskrivning

Hos oss kommer du få arbeta med att undersöka vad verksamheten behöver och hur användarna vill använda våra e-tjänster. Du kommer att vara med och utforma hela upplevelsen av våra e-tjänster i samarbete med teamet och andra inom polisen.
Du kommer att hålla i workshops för att ta reda på behoven, för att sedan ta fram prototyper och utvecklingsbara krav. Du kommer samordna och strukturera arbetet och stort fokus ligger på att kommunicera med olika intressenter, både internt inom polisen och externt med våra olika målgrupper.
Teamet arbetar enligt agila metoder och man både utvecklar och förvaltar samtliga e-tjänster. Istället för projekt så vi fokuserar på att leverera rätt sak i rätt tid genom kontinuerliga mindre leveranser. Polisen erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och vi uppmuntrar alla våra medarbetare att ständigt lära sig mer inom områden de är intresserade av.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

• Relevant akademisk utbildning inom IT, alternativt examen från relevant YH-utbildning, eller att du har motsvarande relevant erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.

  • Kunskap om ramverk och modeller gällande UX

  • Kunskap om användbarhet och tillgänglighet

  • Har erfarenhet av agila metoder

  • Har erfarenhet av att ta fram e-tjänster

  • Behärskar svenska väl, både i tal och skrift

  • Det är meriterande om du har:

  • Har arbetat med skapa prototyper och genomföra användartester

  • Erfarenhet av att arbeta med webbutveckling och e-tjänster

  • Kunskap om standarder och riktlinjer som t.ex. WCAG

  • Kunskap om informations- och begreppsmodellering

Beskriv så utförligt som möjligt de uppdrag du deltagit i, så ditt ansvar tydligt framgår och hur du har arbetat.

Personliga egenskaper
För oss är det viktigt att du är en lagspelare då vi jobbar som ett team. Du är bra på att kommunicera och kan hantera många kontaktytor. Du är ansvarstagande, engagerad och kreativ med starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en god förmåga att bryta ner komplexa situationer. Du måste vara nyfiken på att lära dig mer inom ditt kompetensområde och kunna förmedla dina kunskaper vidare.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Daniel Svan Gruppchef 010-56 373 86 daniel.svan@polisen.se Elin Melkersson HR-konsult elin.melkersson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092 Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Dagtid/Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Kravanalytiker, E-tjänster 1, Medborgarkontakt, MOMS, IT-avdelningen
#LI-DNI
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 17/10-2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb