Javautvecklare till Skolverket

Rekryterare
Skolverket
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 14 oktober 2021
Stängs
den 26 oktober 2021
Ref:
2021:1845
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Nu söker vi två javautvecklare som ska arbeta med Skolverkets javamiljö och centrala komponenter.

Om arbetet

Som javautvecklare kommer du att ingå i en teknikgruppering vars främsta uppgifter är att förvalta, vidareutveckla och hantera drifts- och infrastrukturfrågor för Skolverket. Du kommer att arbeta i en sammansvetsad grupp med högt i tak, högt tempo och djup specialistkompetens. Du kommer även att ha stora möjligheter att vidareutveckla dina tekniska och personliga färdigheter. Genom proaktivt arbete bidrar du aktivt till långsiktig stabilitet och effektivitet enligt plan, samt representerar gruppen i projektdeltaganden.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du ska ha bra förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid och lediga klämdagar, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Vi söker dig som har har/är

 • akademisk utbildning inom relevant område, eller motsvarande erfarenhet som Skolverket bedömer som likvärdig.
 • minst tre års erfarenhet av att ha arbetat med drift och förvaltning av javamiljöer och javabaserade komponenter
 • tre-fem års erfarenhet av Java Spring
 • bevandrad i något modernt ramverk för Javascript
 • erfarenhet av att ha arbetat med REST och SOAP
 • mycket bekväm i Linuxmiljöer
 • goda kunskaper i svenska och engelska (skriftligt och muntligt)

Det är meriterande om du har minst ett års erfarenhet av:

 • LDAP och AD
 • Oracle Middleware
 • Micro Services
 • Git eller motsvarande repository

Du tycker om samarbete, är resultatorienterad och ser konsekvent till att nå uppsatta mål. Du analyserar information på ett logiskt och systematiskt sätt, samt kommer med praktiska lösningar på identifierade problem. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Vilka är vi?

Enheten för Infrastruktur och plattform ansvarar för att säkerställa tillgänglighet och kostnadseffektiv drift av samtliga IT-miljöer för produktion, utveckling och test. Vi ansvarar även för outsourcade drifttjänster, IT-säkerhet och it-support. I vårt uppdrag ingår att kostnadseffektivt utveckla och förvalta infrastruktur och därtill hörande komponenter och produkter. Det innebär bland annat centraliserad förvaltning av den tekniska infrastrukturen samt taktisk och operativ arkitekturstyrning av infrastruktur. Inom uppdraget ryms även att tillhandahålla, förvalta och ge support till myndighetens interna användare avseende IT-arbetsplatsen.

Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är den 26 oktober 2021. Arbetspsykologiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som ett led i urvalsprocessen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Av din ansökan ska framgå på vilket sätt du motsvarar kravprofilen. Skolverket strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns i den verksamhet vi stödjer, vi välkomnar därför sökande med olika identiteter, bakgrund och erfarenheter. 

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

 

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Jenny Sellberg 08-5273 3828 (Lärarförbundet), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47.

Kontaktpersoner

Marcus Fahrman
Tf enhetschef
marcus.fahrman@skolverket.se

Lars Åkerlund
lars.akerlund@skolverket.se

Erika Flodström
erika.flodstrom@skolverket.se

Liknande jobb

Liknande jobb