Vill du vara med och utveckla it- och cybersäkerhet?

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 14 oktober 2021
Stängs
den 15 november 2021
Ref:
21-26753
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Finansinspektionen (FI) är mitt inne i en spännande digitaliseringsresa där vi aktivt jobbar med allt från införande av agilt arbetssätt, moderniserar och vidareutvecklar systemstöd för verksamheten, inför ny teknik på vårt kontor och våra arbetsplatser till att vi moderniserar våra lokaler och arbetssätt. För att kunna göra det förstärker vi nu vår it-organisation.

Verksamhetsområde It har i uppdrag att leda FI:s arbete med att ta fram och förvalta it-tjänster och it-produkter samt att stödja verksamheternas tillämpning av it. Området ansvarar för FI:s it-strategi och för att leda myndighetens digitaliserings- och visionsarbete avseende it och teknikfrågor. Området ansvarar också för samordning av it-projekt, myndighetens arbete med it-innovation och internationell it-koordinering samt it-arkitektur och it-säkerhetsarbete på FI. Inom område It jobbar cirka 100 personer fördelat på tre avdelningar och en stab.

Som medarbetare på staben It på FI kommer du att fokusera på att utveckla it-säkerheten och verksamheten genom digitalisering. Du får i arbetet möjlighet att bidra till en säkrare finansmarknad i Sverige och i Europa. Vi söker dig som är specialist och vill arbeta med it-säkerhet för att skydda myndigheten mot it- och cybersäkerhet.

FI:s fokus är att utveckla effektiva it-tjänster som tillsammans med en föränderlig hotbild i omvärlden har skapat ett ökat behov av säkerhetsarbete. Vi har identifierat ett ökat krav på it-säkerhet och då främst på cyberområdet. FI har under de senaste åren lanserat flera nya centrala plattformar och tjänster, och har fått en utökad roll i att företräda finanssektorn inom totalförsvaret. Vi samverkar också aktivt med andra myndigheter och institutioner nationellt och inom EU.

Våra säkerhetsspecialister är idag placerade på staben inom område It. Du får som specialist hos oss arbeta nära såväl arkitekter som övriga it-team och verksamheter. I specialistrollen arbetar du med helheten av it-säkerhetsarbetet, det vill säga hela kedjan från krav, design, arkitektur, utveckling, test till driftsättning och drift. Om du har relevant erfarenhet, kompetens och driv finns det även möjlighet att ta ett utökat ansvar för hela tekniska områden eller plattformar genom att äga och driva utvecklingen framåt. Det kan inkludera förvaltning av ett specifikt tekniskt område eller en plattform med fokus på livscykelhantering och vidareutveckling.

Vi söker dig som både har ett brinnande intresse för it-säkerhet och relevant utbildning inom it eller motsvarande kunskaper som du fått på annat sätt. Du har några eller flera års erfarenhet av säkerhetsarbete inom IT, och behöver minst ha grundläggande kunskaper inom infrastruktur, mjukvaruarkitektur och utveckling.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom Security operations center (SOC) eller kunskaper inom övervakning och datavisualisering. Det är även en fördel om du har erfarenhet av att förvalta och hantera central logghantering av systemen, samt goda kunskaper av detektionsmetoder och verktyg. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att utveckla strukturer och rutiner för att svara mot säkerhetshot och säkerhetsincidenter. Likaså att förebygga, upptäcka, bedöma och rapportera hot.

Kunskaper inom reverse engineering, penetrationstester och sårbarhetsanalyser ses som meriterande. Du får gärna även ha arbetat med systemintegration, integrationsarkitektur eller infrastruktur inklusive lösningsarkitektur. Att ha arbetat med programmering är meriterande, samt erfarenhet från tillämpning av ramverk och standarder inom it- och informationssäkerhet. Detsamma gäller om du tidigare har arbetat med kravanalys, arkitektur, design och härdning av system. Har du erfarenhet av att etablera och rapportera nyckeltal för ledning och högre chefer är det en fördel.

Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Har du tidigare arbetat inom finansbranschen eller offentlig sektor är det en fördel.

Som person är du självgående, uthållig och framåtblickande. Du bidrar till ett gott samarbete, visar engagemang för att förbättra arbetssätt och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande områdeschef Stefan Sundman på 08-408 985 66.

Vi har normalt sex månaders provanställning. 

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll genomförs enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. 

Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev och relevanta intyg, senast den 15 november 2021. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

Liknande jobb

Liknande jobb