Senior projektledare till Riksbanken i Stockholm

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 15 oktober 2021
Stängs
den 1 november 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för projektledning och vill arbeta med utmanande uppgifter inom IT-säkerhet i en spännande miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus? Som senior projektledare kommer du att bidra till vidareutvecklingen av Riksbankens verksamhet och IT-säkerhet. Vi ställer höga krav på dig som vill jobba med oss men vi erbjuder samtidigt möjlighet att arbeta, växa och utvecklas i en omgivning som få kan matcha.

VI ERBJUDER DIG
Riksbankens mål är att IT ska vara en strategisk partner till verksamheten och IT har höga ambitioner att ligga i framkant med sitt IT-stöd. Vi erbjuder dig möjligheten att leda flera spännande projekt inom IT-säkerhetsområdet men även inom andra verksamhetsområden. 

DET HÄR GÖR DU HOS OSS
Som senior projektledare bidrar du med din kompetens och erfarenhet att driva projekt inom IT-säkerhetsområdet men även inom andra verksamhetsområden. Du ansvarar för att leda projekt och säkerställa att de levereras enligt plan och med hög kvalitet.

DITT TEAM
Riksbankens IT-verksamhet leds av en IT-chef och består av fyra enheter som leds av varsin enhetschef. Du tillhör Enheten för arkitektur, IT-säkerhet och e-krona där du kommer arbeta nära och i samarbete med verksamheten, IT-arkitekter, systemansvariga, systemarkitekter och Riksbankens leverantörer. Riksbanken arbetar processorienterat enligt ITIL och IT-miljön innehåller flera samhällskritiska system.

MER OM DIG
Du har universitets- eller högskoleutbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du har lång och gedigen arbetslivserfarenhet från IT-branschen och i rollen som projektledare för IT- och verksamhetsprojekt. Du har även flera års erfarenhet av agilt arbetssätt och kvalitetssäkring av projekt. Du har gedigen erfarenhet av arbete inom offentlig sektor, offentliga upphandlingar och outsourcing. Du har mycket goda ledaregenskaper och är van att leda projekt och säkerställa att de levereras enligt plan och med hög kvalitet.

Det är mycket önskvärt att du har:

  • certifiering som projektledare
  • erfarenhet av projektledning inom IT-säkerhetsområdet
  • erfarenhet av arbete med informationssäkerhet och riskanalys
  • erfarenhet av arbete i ledande befattningar
  • erfarenhet av projektledning inom IT-driftsområdet
  • erfarenhet av arbete med förändringsledning
  • erfarenhet av ITIL och pm3
  • tidigare erfarenhet av systemutveckling

Som person ser du möjligheter, är drivande, initiativtagande och serviceinriktad. Du är också strukturerad, bra på att analysera och kommunicera och tycker om att samarbeta. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

MER OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal för säkerhetsklassade tjänster.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN
Riksbanken ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

Huvudkontoret är beläget på Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Som anställd på Riksbanken tar du del av bra förmåner som bland annat generösa semestervillkor, möjlighet till ledarledda träningspass och gym, subventionerad lunch i personalmatsalen, friskvårdsbidrag och subventionerad massage. 

INTRESSERAD?
Vi vill ha din ansökan med CV inklusive relevanta betyg senast den 1 november 2021. Vi vill att du i denna rekrytering besvarar ett antal urvalsfrågor. På så vis kan du enkelt söka tjänsten och vi ges möjligheten att utvärdera våra kandidater på lika villkor.

Logiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi genomför också bakgrundskontroller på slutkandidaterna, vilket innebär att du lämnar in examensbevis eller annat dokument som styrker din utbildning och vi kontrollerar att dessa stämmer. Du kan välja att ladda upp relevanta dokument redan vid ansökningstillfället eller så inlämnar du dessa längre fram i processen om det blir aktuellt. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Vi återkopplar till dig via mail och ber dig att noga se över både inkorg och skräppost så du inte missar något. Du får också gärna kontakta oss med vändande mail om du upptäcker att utskicken inte hamnar rätt.

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

 

Kontaktpersoner

Siniša Cicović
Enhetschef
08-787 03 21

 

Liknande jobb

Liknande jobb