Exportkreditnämnden rekryterar Driftsarkitekt

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 oktober 2021
Stängs
den 22 november 2021
Ref:
3523439f-24f1-41c5-b4fa-877ced0513ee
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Är du kommunikativ, strukturerad och initiativtagande med en teknisk bakgrund som gillar arkitektur? Är du nyfiken på nya utmaningar eller vill ta nästa steg i din karriär? I rollen som driftsarkitekt hos oss på EKN får du möjlighet att ta helhetsansvar för vår driftsarkitektur.

Vi erbjuder dig
Som anställd hos oss bidrar du till vårt uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga och utvecklande arbetsuppgifter i en internationell miljö.

På EKN får du möjlighet att utvecklas, utmanas och bidra med din kompetens. Vårt arbetsklimat präglas av engagemang och kundfokus. Här välkomnas du av 150 erfarna kollegor, som drivs av att möjliggöra fler, säkra exportaffärer för svenska företag och att göra svåra marknader tillgängliga.

Våra kontor är belägna centralt. Läs gärna mer om våra anställningsvillkor .

Dina framtida arbetsuppgifter
Rollen som driftsarkitekt på EKN är bred och lämpar sig för dig som arbetat i olika tekniska roller inom systemadministration och drift, och som vill ta nästa steg in i en roll med ansvar för vår övergripande driftsarkitektur. I rollen har du även ansvar för EKN:s kravställning och uppföljning av leveranser från våra IT-driftsleverantörer samt att löpande arbeta med förbättringar.

Som driftsarkitekt har du en uppdaterad bild, både i huvudet och dokumenterat, över hur våra servers, nät och system är uppsatta och hur de kommunicerar med varandra. Du jobbar med nulägesbilder och målbilder för de planerade förändringar som vi vill genomföra. I ditt arbete genomför du beställningar och följer upp leveranser. Därutöver agerar också mer "hands-on" under tidiga faser i förändringsarbetet där du prövar ny teknik eller utvärderar lösningar i samråd med leverantörer och andra parters.

Du har ett högt säkerhetstänk och ser på omvärldens hotbild kring IT-driftsäkerhet och informationssäkerhet som en stimulerande utmaning och har insett att ett strukturerat arbete ligger till grund för både effektivitet och hög säkerhet.

Din framtida avdelning
IT-avdelningen består idag av tolv medarbetare och ungefär lika många konsulter och vars fokus är att utveckla och förvalta våra system.

Som Driftsarkitekt på EKN tillhör du Driftteamet på IT-avdelningen. Driftteamet ansvarar för ett antal system och tjänster för utpekade områden. Ansvaret fördelas i teamet och man täcker upp för varandra vid t.ex. ledigheter.

På IT-avdelningen finns också ett utvecklingsteam som du har en naturlig och nära kontakt med avseende underhållsarbete, och förändring som påverkar utveckling, drift, övervakning av EKN:s system.

Din bakgrund
Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning inom IT. Alternativt har du motsvarande förvärvad erfarenhet som EKN bedömer som likvärdig.

Du har hunnit jobba minst 3 år och söker nya utmaningar där du samtidigt får jobba för ett gott syfte, att främja svensk export. Du har erfarenhet från systemadministration av både Linux och Windows system och gärna Oracle. Du har ett genuint intresse för Driftsarkitektur, säkerhet, nät, drift och övervakning och vill utveckla dina kunskaper inom dessa områden.

För att vara framgångsrik i rollen behöver du gilla struktur och ha förmågan att beskriva och dokumentera driftsarkitektur på ett kommunikativt och effektivt sätt. Du behöver vana av att samarbeta inom olika kompetensområden och ha vilja och förmåga att själv ta till dig kunskap och lära dig nytt. Vi förväntar oss att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Krav på erfarenhet
- Minst 3 års erfarenhet av teknisk administration inom Linux och Windows.

Meriterande erfarenheter är:
- Driftsarkitektur
- Beställarkompetens av drifttjänster
- IT-säkerhetsarbete
- Applikationsdrift
- Oracle databasdrift
- DataWarehouse
- Övervakningsverktyg
- SIEM

Egenskaper
Vi söker efter en öppen, kommunikativ och prestigelös person som är lätt att samarbeta med. Du har förmågan att självständigt driva utveckling inom ditt område och hitta bra lösningar inom givna förutsättningar. Du är kreativ, lösningsfokuserad och jobbar för ständiga förbättringar med ett strukturerat angreppsätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidarebefattning med placering på vårt huvudkontor i Stockholm.
Arbetsprover kan komma att tillämpas i rekryteringen likaså provanställning.

För mer information
Vill du veta mer om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anki Snis på Experis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com . Facklig representant är Eva Fahlin, 08-7880000.

Sista ansökningsdag: 19 november

Välkommen med din ansökan!

EKN är en myndighet med uppgift att främja svensk export och svenska företags internationalisering, genom att erbjuda garantier för betalning och finansiering, tillsammans med rådgivning om affärsstruktur och riskhantering. Tjänsterna ger en större säkerhet, ökad konkurrenskraft och fler möjligheter till lyckade exportaffärer.

Liknande jobb

Liknande jobb