FRA

IT-säkerhetshandläggare till FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 14 oktober 2021
Stängs
den 8 november 2021
Ref:
2801045
Kategori
Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande och kreativ handläggare för frågor inom informationssäkerhetsområdet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som IT-säkerhetshandläggare kommer du tillhöra FRA:s säkerhetskontor. Säkerhetskontorets uppgift är att säkerställa FRA:s säkerhetsskydd för myndighetens olika verksamheter utifrån dess specifika förutsättningar. Säkerhetsskyddsarbetet regleras i författning och interna bestämmelser. Du kommer i huvudsak att arbeta med handläggning av alla förekommande frågor inom informationssäkerhetsområdet som säkerhetskontoret har ansvar för.

I uppdraget ingår bland annat att arbeta med framtagning av regelverk och arbetsmetodik inom informationssäkerhetsområdet, incidenthantering och menbedömning. Teknisk rådgivning inför ackreditering av system samt säkerhetsgranskning i samband med ackreditering är också en del av dina arbetsuppgifter. I denna roll har du både interna och externa kontaktytor och resor i tjänsten kan förekomma. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera detta.

Du kan

Vi söker dig som minst har en teknisk gymnasieutbildning med IT-inriktning i grunden alternativt erhållit motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Eftergymnasial utbildning inom informationssäkerhetsområdet med inriktning på IT-säkerhet eller datateknik ser vi som meriterande. För att vara rätt person för tjänsten krävs att du har minst två års arbetslivserfarenhet och kunskap om operativt IT-säkerhetsarbete. Du ska ha kunskap om IT-miljöers uppbyggnad samt vilka tekniska och administrativa sårbarheter som dessa kan uppvisa. Därtill har du förståelse för olika tekniska säkerhetsfunktioner såsom brandväggar, IDS och antivirus. Djupa kunskaper inom dessa områden är meriterande.

Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av Försvarsmaktens regelverk avseende säkerhetstjänst. Har du arbetat med teknisk säkerhetsgranskning av system är det ett plus. I övrigt har du goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt har god förståelse i det engelska språket.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är initiativtagande och kreativ i ditt sätt att arbeta. Du är strukturerad och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt och arbetar på tills projekt är avslutade och resultat uppnådda. Rätt person för tjänsten har lätt för att samarbeta med andra och har förmågan att etablera trovärdighet och är duktig på att påverka och övertyga andra. Som person har du väl grundade och tydliga värderingar och har förmågan att tänka begreppsmässigt på frågor i ett etiskt perspektiv.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Åsa Nilsson på telefon 010-557 46 00 alternativt höra av dig till vår kontaktperson på telefon 010-557 47 91. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-11-07.
Referensnummer 3284/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb