Polismyndigheten

Data Scientist till IT-avdelningens Specialistverksamhet

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 14 oktober 2021
Stängs
den 11 november 2021
Ref:
A591.457/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från att ha säker gränsövervakning, ingripanden mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polismyndighetens IT-avdelning har cirka 1000 anställda som tillsammans sköter drift, underhåll och utveckling av IT-stödet till myndighetens olika verksamhetsområden.

Inom Sektionen för Digital Arbetsplats och Specialistverksamhet arbetar gruppen Specialiststöd 1 bland annat med stötta Polismyndighetens förmågor att avslöja och förhindra allvarliga brott. I sin natur omfattas det dagliga arbetet av en hög grad sekretess och vi jobbar nära verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Gruppen stödjer och arbetar operativt med att utveckla, driftsätta och anpassa system som används för att avslöja och förhindra allvarliga brott. Vi går för närvarande in i en spännande ny era av teknikledd förändring där data och information spelar en väsentlig roll och är kärnan i tjänster vi levererar.

Du kommer att behöva översätta verksamhetskrav till väldesignade, konceptuella, logiska och fysiska datamodeller och vara nyckeln i våra ETL processer.

Kvalifikationer

Gruppen stödjer och arbetar operativt med att utveckla, driftsätta och anpassa system som används för att avslöja och förhindra allvarliga brott. Vi går för närvarande in i en spännande ny era av teknikledd förändring där data och information spelar en väsentlig roll och är kärnan i tjänster vi levererar.

Du kommer att behöva översätta verksamhetskrav till väldesignade, konceptuella, logiska och fysiska datamodeller och vara nyckeln i våra ETL processer.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet av för dig som har:
  • MSc, eller PhD i Computer Science, Information Systems, Machine Learning, Mathematics, Physics, eller liknande.
  • 5 års erfarenhet av data science och/eller data engineering
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har erfarenhet av:
  • Att bygga big datapipelines, arkitekturer och datamängder.
  • AI/ML applikationsutvecklingskunskaper genom state-of-the-art ramverk som Keras, TensorFlow, Scikit-Learn.
  • använda programvara/verktyg: Docker-containrar, orkestreringssystem som Kubernetes, OpenShift, NoSQL-databaser
  • Verktyg för stor databehandling som Hadoop och Spark, dataströmverktyg som Spark-Streaming och Kafka, datapipelineverktyg som Airflow.
  • Programmerings- och skriptspråk: Python, Java, C#, Scala, GO


Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på flexibilitet och vi fäster stor vikt vid din sociala kompetens och din förmåga att variera mellan att arbeta självständigt och att arbeta i team. Du ska vara analytisk, med ett eget driv. Du behöver kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter och hantera stress då arbetet ibland har hög arbetsbelastning och du måste klara av att hålla mycket i gång samtidigt. Denna tjänst kräver att du har förståelse för de extra krav på sekretess och integritet som ställs på hantering av informationen i ditt arbete.

Som Data Scientist krävs att du har en stark analytisk förmåga och förmåga att förvärva ny kunskap. Vi letar efter kreativitet och förmåga att formulera problem och lösa dem självständigt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Robert Gran, 010- 56 37 285

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Anna Billengren, anna.billengren@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Heltid, flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Teknikspecialist

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 9/11 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A591.457/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A591.457/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb