Polismyndigheten

Teknisk systemspecialist/produktspecialist till sektionen operativa verksamhetssystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 14 oktober 2021
Stängs
den 30 oktober 2021
Ref:
A591.287/2021
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Som teknisk systemspecialist får du chansen vara med och arbeta med det operativa planerings och bemanningsstödet COPS.

I vår grupp utvecklar vi de specifika operativa system som behövs för att bemanna polisiära tjänster med rätt resurser dygnet runt, året om. VI arbetar nära verksamhetens kravställare som kan verksamhetens behov utan och innan.

På Polismyndigheten arbetar 34 000 medarbetare varav IT-avdelningen består av ca 1 000 medarbetare som tillsammans ansvarar för all IT som används i myndigheten. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och har en möjlighet att göra skillnad på riktigt!

Arbetsbeskrivning

Som teknisk systemspecialist kan du funktionaliteten i våra system. Du arbetar nära polisens operativa verksamhet för att säkerställa att de har det verktyg som de behöver för att kunna planera och bemanna polisiära arbetspass. Vårt system används exempelvis av polisens planerare ute i polisregionerna för att de ska kunna bemanna alla arbetspass med poliser med rätt funktion och utbildning.

Som teknisk systemspecialist kommer du arbeta med tekniska och funktionskrav i systemen. Du kommer tillsammans med dina kollegor ingå i ett tvärfunktionellt SCRUM team som tillsammans utvecklar och förvaltar de komplexa system som behövs för att bemanna polisens alla arbetspass och särskilda händelser. Vi arbetar enligt agila principer där vi hjälps åt att leverera säkra, högkvalitativa lösningar. Detta innebär att du kommer få en bred roll med stora utvecklingsmöjligheter där man tar fram nya/ändrar befintliga krav, acceptanstestar samt supportar användare.

Ditt arbete kommer innebära att du är en länk mellan IT och verksamheten. Du kommer arbeta tätt tillsammans med våra utvecklare i teamet, och de lokala- samt regionala förvaltarna av systemet COPS. Du förstår verksamhetens behov av funktioner och vilken nyutveckling som behövs kunna för att kunna realiseras verksamhetens behov. I ditt arbete ingår även att tolka arbetstidsavtal och kunna förstå hur vi kan utveckla stöd för dessa i COPS. Men du kommer även vara med och driva utvecklingen av COPS framåt tillsammans med utvecklarna och vår utvecklingsledare.

Kvalifikationer

Det viktiga i denna roll är att du kan operativ verksamhet och personal/resursplanering. Du har under längre tid arbetat med personal/resursplanering i ett komplext planeringssystem. Du kan ditt planeringsverktyg på dina fem fingrar. I denna roll behöver du ha gymnasieexamen och ha ett par års erfarenhet av att arbeta som "super user" eller regional/lokal förvaltare av ett planeringssystem för resurser/bemanning, som tar hänsyn till tillgänglig personal, dess utbildning, vilka övriga resurser och utrustning som behövs, samt har kunskap om statliga arbetstidsavtal.

Du behärskar svenska i tal och skrift.

Meriterande kvalifikationer:

Det är meriterande om du har en eller flera av följande:

- Erfarenhet av att arbeta som regional/lokal förvaltare av systemet COPS

- Kunskap om polisens lokala kollektivavtal

- Erfarenhet av att arbeta med personalplanering i blåljusverksamhet

- God kunskap inom arbetstidslagstiftning och arbetsmiljölagstiftning som påverkar bemanning och personalplanering

- Erfarenhet av att arbeta med funktioner och krav för planeringssystem

- God kunskap om operativ planering i polisiär verksamhet

- God kunskap om planering/bemanning av blåljusverksamhet

Vi ser gärna interna ansökningar som uppfyller kvalifikationer i denna rekrytering.

Personliga egenskaper

För att passa i denna roll har du en mycket god förmåga att samarbeta och samverka med kollegor och andra omgivande delar av organisationen. Du är serviceinriktad och har god förmåga kommunicera med olika intressenter. I denna roll kommer du att få lära dig den teknik som du behöver kunna för att utföra ditt jobb. Du är bra på att förstå helheten och kan prioritera och förstår hur systemändringar påverkar verksamhetens arbete. Du är nyfiken och tycker om att lära dig ny saker. Du är van att driva ditt arbete självständigt, i en föränderlig miljö som ställer krav på god flexibilitet, initiativförmåga och uthållighet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Ann-Charlotte Vikesdal, 010-563 48 53

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Lilian Westin, 072-242 62 27

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen kontakta polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning i 6 månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid, alternativt förtroendearbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Teknisk produktspecialist

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 29/10 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A591.287/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb