Kravledare IT

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 15 oktober 2021
Stängs
den 7 november 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt. 

Staben IT och digital utveckling växer succesivt och en transformation pågår för att ta hela leveransansvaret för IT och digitalisering i SFV. Vi har en spännande resa framför oss där det finns stora möjligheter att vara med och forma tekniska inriktningar och arbetssätt. Vi sitter i nyrenoverade lokaler, centralt vid Slussen.

Kom och väx tillsammans med oss!

Din roll 

I rollen som kravledare tillhör du enheten IT-projekt och IT-förvaltning och är med och bygger upp och etablerar området kravledning centralt på myndigheten.

Du är sammanhållande inom kravområdet för IT-stöd för både projekt och förvaltning, för både verksamhetskrav och tekniska krav. I din roll upprätthåller och utvecklar du rutiner, vägledningar och verktygsstöd inom kravområdet. Du samordnar, leder och utbildar i kravanalys. Att samordna interna och externa kravanalytiker IT samt stötta i resursallokering för området är en del av ditt arbete.

Arbetet innebär många kontaktytor och nära samverkan med projektledare, testledare, projektkoordinator, IT-förvaltningsledare, IT-arkitekter, Informationsarkitekter, processamordnare, verksamhetsspecialister, expertanvändare, externa leverantörer och övriga delar av staben för IT och digital utveckling.

Din profil 

Vi söker dig som har för området relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt. Du har flerårig aktuell erfarenhet av kravarbete (kravledning, kravanalys) med inriktning på IT-lösningar. Utöver detta ser vi att du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.
Vi vill även att du har

  • goda kunskaper inom kravområdet avseende metoder, processer och modeller
  • god erfarenhet av att dokumentera spårbara krav
  • erfarenhet av att leda arbete i grupp
  • erfarenhet av processorienterat arbetssätt

Vi ser det som meriterande om du har relevanta certifieringar inom kravområdet och erfarenhet av att både analysera behov och beskriva krav med hjälp av modeller. Det är också meriterande om du har erfarenhet av projektledning och förståelse för IT-säkerhet. Du får gärna ha arbetslivserfarenhet från offentlig sektor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självständig och kan strukturera upp ditt arbete och föreslå förändringar i arbetssätt och processer. Du är kvalitetsmedveten och noggrann och förstår och analyserar komplexa frågor.


Mer information 
SFV tillämpar vanligtvis6 mån provanställning
 

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna säkerhetsklassificering krävs ett svensk medborgarskap.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.  

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling. 

Sista ansökningsdag är 2021-11-07 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss! 

Kontakt:

Lisa Andersson, Enhetschef
010-4787595
lisa.andersson@sfv.se

Liknande jobb

Liknande jobb