Logganalytiker till Riksbanken i Stockholm

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 15 oktober 2021
Stängs
den 15 november 2021
Ref:
2021-01107
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för IT-säkerhet och vill arbeta med utmanande uppgifter i en spännande miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus? Som Logganalytiker kommer du att bidra till vidareutvecklingen av Riksbankens IT-säkerhet och Security Operations Center (SOC). Vi ställer höga krav på dig som vill jobba med oss men vi erbjuder samtidigt möjlighet att arbeta, växa och utvecklas i en omgivning som få kan matcha.

VI ERBJUDER DIG
Riksbankens mål är att IT ska vara en strategisk partner till verksamheten och IT har höga ambitioner att ligga i framkant med sitt IT-stöd. Riksbanken tar hjälp av en extern leverantör för säkerhetsövervakning 24/7/365. Förutom eget arbete som logganalytiker kommer du att vara en länk mellan vår externa leverantör och Riksbanken där du, utöver din tekniska kompetens, bidrar med verksamhetsspecifik kunskap om Riksbanken.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS
Du arbetar inom Riksbankens Security Operations Center och bidrar genom att analysera loggar och larm i syfte att identifiera hot, avvikelser och förbättringsmöjligheter. Du kommer bland annat att arbeta med:

  • Operativ analys av loggar och larm
  • Dokumentera och prioritera förbättringsförslag
  • Delta i/leda workshops för framtagande av "use-cases" för förbättrad upptäcksförmåga
  • Ta fram och dokumentera rutiner och processer

DITT TEAM
Riksbankens IT-verksamhet leds av en IT-chef och består av fyra enheter som leds av varsin enhetschef. Du tillhör Enheten för arkitektur, IT-säkerhet och e-krona där du kommer arbeta nära och i samarbete med IT-arkitekter, systemansvariga, systemarkitekter, Riksbankens riskenhet och Riksbankens leverantörer. Riksbanken arbetar processorienterat enligt ITIL och IT-miljö innehåller flera samhällskritiska system.

MER OM DIG
Du har universitets- eller högskoleutbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande. Du har flera års praktisk erfarenhet av IT-säkerhetsarbete och har arbetat i ett Security Operations Center eller på annat sätt skaffat dig erfarenhet och kunskap av SIEM och logghantering. Du har en god kunskap om hur loggning och logginsamling sker inom t.ex. infrastruktur, applikationer och operativsystem. Arbete inom offentlig sektor och arbete inom drift och förvaltning samt kompetens inom IT-infrastruktur, nätverk och operativsystem (UNIX och Windows) är meriterande. Vi ser gärna att du har någon certifiering inom informationssäkerhetsområdet, exempelvis CISSP eller motsvarande.

Som person har du ett genuint tekniskt intresse för IT-säkerhet och säkerhetslösningar. Du har en mycket god analytisk förmåga, arbetar strukturerat och är självgående. Du kommer att spendera mycket tid att analysera loggar för att identifiera hot och avvikelser vilket ställer krav på att du har uthållighet och gillar att gå ned på djupet i tekniska detaljer. Du är initiativtagande samt mål- och resultatinriktad. Du har också en god kommunikativ förmåga, kommunicerar och skriver flytande både på svenska och engelska.

MER OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal för säkerhetsklassade tjänster.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN
Riksbanken ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

Huvudkontoret är beläget på Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Som anställd på Riksbanken tar du del av bra förmåner som bland annat generösa semestervillkor, möjlighet till ledarledda träningspass och gym, subventionerad lunch i personalmatsalen, friskvårdsbidrag och subventionerad massage.

INTRESSERAD?
Vi vill ha din ansökan med CV inklusive relevanta betyg senast den 15 november. Vi vill att du i denna rekrytering besvarar ett antal urvalsfrågor. På så vis kan du enkelt söka tjänsten och vi ges möjligheten att utvärdera våra kandidater på lika villkor.

Logiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi genomför också bakgrundskontroller på slutkandidaterna, vilket innebär att du lämnar in examensbevis eller annat dokument som styrker din utbildning och vi kontrollerar att dessa stämmer.

Vi återkopplar till dig via mail och ber dig att noga se över både inkorg och skräppost så du inte missar något.

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.
 

Kontaktpersoner

Siniša Cicović
Enhetschef
08-787 03 21

 

Liknande jobb

Liknande jobb