Teknisk säljare IoT

Rekryterare
Attentec
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 15 oktober 2021
Stängs
den 15 november 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi på Attentec är oberoende experter inom Internet of Things. Vi hjälper våra kunder att välja och utveckla rätt IoT-lösning som gör deras processer, produkter och erbjudanden bättre och mer konkurrenskraftiga. Vi är ca 60 engagerade kollegor utspridda på våra kontor i Linköping, Stockholm och Oslo.  Attentec är ett växande företag och vi har en stor efterfrågan på våra tjänster. Därför söker vi nu en driven säljare som vill vara med och hjälpa våra kunder att bli framgångsrika med sina IoT-satsningar!

Om rollen

Som teknisk säljare på Attentec är din huvudsakliga uppgift att skapa och driva affärer inom vårt expertområde. Du kommer att få träffa företag i hela Sverige i en mängd olika branscher och hjälpa dem att utveckla sin affär och verksamhet med IoT. Du ansvarar för dina egna kunder och din egen säljbudget och arbetar över hela säljcykeln; från prospektering, mötesbokning och kundbesök till offerering, förhandling och merförsäljning. 

I rollen ingår även att samarbeta med vår marknadsavdelning. Vi har gjort stora satsningar inom exempelvis market automation och ser alltid till att vi ligger i framkant när det gäller verktyg och metoder för försäljning och marknadsföring. Som säljare bidrar du till det arbetet genom att t ex hålla webbinarier och andra evenemang, skriva artiklar eller göra filmer - och så klart följa upp de leads de genererar.

För att kunna hjälpa våra kunder på bästa sätt ingår det naturligtvis också att du kontinuerligt följer teknikutvecklingen inom IoT och närliggande områden. Det kan handla om utbildningar, delta i forum och debatter, bevaka mässor och evenemang, att förkovra sig i rapporter och skriva inlägg och artiklar.  Vi på Attentec älskar att lära oss mer och att dela med oss av vår kunskap, något som vi tror att du också känner igen dig i.

Du kommer att utgå från vårt kontor i Stockholm, men resor förekommer.

Den vi söker

Vi söker dig som drivs av att göra affärer och att överträffa kundens förväntningar. Du har ett genuint intresse för att förstå kundens behov att hjälpa dem att hitta lösningar.

Du har ett starkt eget driv och trivs lika bra med att arbeta i team som självständigt. En kommunikativ förmåga och trovärdighet gör att du har lätt att skapa kontakter och förtroende hos kunder. Du älskar säljprocessen för att du vet att den fungerar och att ett strukturerat och uthålligt arbete lönar sig.

Utöver det söker vi dig som har:

 • 2-3 års säljerfarenhet inom B2B
 • Erfarenhet från IT-branschen
 • Stort intresse för IoT och vilken nytta det kan skapa för företag och samhälle
 • Universitetsexamen med relevant inriktning 
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i svenska och engelska

Som kollega på Attentec erbjuds du:

 • En arbetsplats med mycket självstyre där du har stor möjlighet att påverka både ditt eget arbete och Attentec som företag.
 • Stora möjligheter till kompetensutveckling.
 • En individuell utvecklingsplan. 
 • Ett gäng trevliga kollegor med god sammanhållning som gillar att ha kul tillsammans. 
 • En prisbelönt och certifierad företagskultur. Attentec har utsetts till ”National Winner” för Sverige i kategorin The Workplace and People Development Award, arrangerad av European Business Awards®, en av världens största företagstävlingar. Vi är också certifierade som ett Great Place To Work® tre år i rad, vilket glädjer oss enormt.

Välkommen till en uppkopplad värld av spännande tekniska lösningar!

 

Ytterligare information

 • Distansarbete    Flexibelt distansarbete

Liknande jobb

Liknande jobb