Försvarsmaktens Cyberförsvar söker ansvarig inom övning och utbildning

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 17 oktober 2021
Stängs
den 8 november 2021
Ref:
25527
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?

Försvarsmaktens cyberförsvar söker nu en ansvarig (officer eller civil) för att planera, stödja och sammanhålla utbildningar och övningar inom ramen för cyberförsvar. Vi söker dig som är en driven lagspelare och som får saker gjorda både avseende långsiktig övningsplanering som går mot uppsatta mål och direkt genomför förberedelser för och leder övningar.

Om befattningen
I befattningen kommer du att ansvara för att ta fram övergripande utbildnings- och övningsupplägg för att nå uppsatta mål med verksamheten. Du har över tiden en aktiv dialog med verksamhetens chefer och specialister så att utbildningar och övningar är relevanta tekniskt och ur ett metodperspektiv. Du genomför omvärldsbevakning för att identifiera såväl civila som militära möjligheter att driva utbildnings- och övningsverksamheten framåt. Arbets- och projektledning ingår i tjänsten samtidigt som du inte själva ska vara rädd för att ta tag i saker. Du är en del av en större verksamhet och kommer stödja även med andra uppgifter efter behov

Kvalifikationer
* Officer (OF 2-3) eller för tjänsten relevant civil akademisk utbildning
* Kunskap och erfarenhet inom utbildnings- och övningsverksamhet
* It-kunskaper utöver Office-paketet
* Erfarenhet av arbetsledande befattning
* Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift'
* Lägst B-körkort

Meriterande
* Erfarenhet av att planera svenskt deltagande i internationella övningar
* Erfarenhet av arbete inom it och it-säkerhet
* Certifieringar inom informations- och it-säkerhet
* Erfarenhet av stabsarbete
* Erfarenhet av och kunskap om Försvarsmaktens it-system

Personliga kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, du bör ha en förmåga att arbeta självständig samtidigt som du är en utpräglad lagspelare. För att trivas här behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande, vara flexibel och hantera omfallsplanering utan att tappa modet. Du är strukturerad och har en förmåga att se enstaka utbildningar och övningars plats i en större helhet.

Övrigt
Urvalsprocessen kommer att kompletteras med befattningsrelaterade tester. Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess.Anställningsform, tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Arbete på annan ort samt jour- och skiftarbete kan förekomma. Resor i tjänsten förekommer. Placeringsort, Stockholm.Tillträde, enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se.

Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 2021-11-07. Ansökan med meritförteckning skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 254029. Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet "Ansökan" och ange annonsens referens.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb