Försvarsmaktens Cyberförsvar söker nu erfarna systemadministratörer

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 17 oktober 2021
Stängs
den 8 november 2021
Ref:
25534
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?Försvarsmaktens cyberförsvar söker nu erfarna systemadministratörer. Vi söker dig som har ett stort intresse och erfarenhet av systemadministration och som vill utvecklas.

Befattningen erbjuder
I befattningen kommer du beroende på erfarenhet och drivkrafter att kunna arbeta med design, installation, konfiguration, härdning, och övervakning av servrar och klienter. Målet är att säkerställa att alla inom verksamheten har en bra och säker it-miljö att arbeta i. Du kommer att erbjudas kvalificerad kompetensutveckling över tid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Beroende på drivkrafter och fallenhet blir dina arbetsuppgifter att tillsammans med andra medarbetare exempelvis;
* Installera, konfigurera och övervaka tjänster och applikationer.
* Ta fram design av nya tjänster och applikationer eller uppdatera befintliga.
* Ta fram specifikationer för hårdvara som krävs för att kunna köra befintliga eller planerade tjänster och applikationer på.
* Delta i att ha en fungerande process för säkerhetskopiering och återställning.

Kvalifikationer
* Minst fem års erfarenhet av arbete som professionell systemadministratör
* Goda kunskaper inom systemadministration av både Linux och Windows
* Goda kunskaper i programmering och skriptning (Python, Bash, Powershell, mm)
* Generellt goda kunskaper inom it- och nätverksteknik
* Akademisk utbildning eller kunskaper förvärvade genom relevant arbetslivserfarenhet
* God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
* Erfarenhet av Active Directory/Samba
* Erfarenhet av Public Key Infrastructure (PKI)
* Erfarenhet av automatisering
* Erfarenhet av Infrastruktur som kod
* Certifieringar inom Linux och Windows
* IT-säkerhetsrelaterade certifieringar

Personliga kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, du behöver vara analytisk och noggrann. Du måste våga ta initiativ i ditt dagliga arbete och ha viljan att fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du har en god förmåga att samarbeta med andra och är självgående. För att trivas här behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och kunna tillämpa ett kritiskt och sakligt förhållningssätt.

Övrigt
Urvalsprocessen kommer att kompletteras med befattningsrelaterade tester.
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess.Anställningsform, tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Arbete på annan ort samt jour- och skiftarbete kan förekomma. Resor i tjänsten förekommer. Placeringsort, Stockholm.Tillträde, enligt överenskommelse.Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se.

Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 2021-11-07. Ansökan med meritförteckning skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 283001. Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet "Ansökan" och ange annonsens referens.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb