Försvarsmaktens Cyberförsvar söker ledare inom offensiva cyberoperationer

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 17 oktober 2021
Stängs
den 8 november 2021
Ref:
25530
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?

Försvarsmaktens cyberförsvar söker nu erfarna ledare för Red Team-verksamhet. Vi söker dig som är en naturlig och kommunikativ ledare för specialister inom penetrationstestning och anpassning av skadlig kod för att testa våra system. Du har själv en teknisk bakgrund inom it-säkerhet sedan flera år tillbaka. Vi söker både dig som har erfarenhet som ledare eller dig som känner att det är dags att kliva fram och ta en ledande roll.

Försvarsmakten ska kunna verka genom såväl defensiva som offensiva cyberoperationer och i fredstid kan Försvarsmaktens cyberförsvarsresurser användas för att stödja det civila samhället.

Om befattningen
Du kommer att leda utvecklingen och planeringen av avancerade offensiva cyberoperationer mot kvalificerade mål. Tillsammans med dina medarbetare identifierar du sårbarheter med syftet att i förlängningen försvara Sverige. En naturlig del av arbetet består av kvalificerad kompetensutveckling samt omvärldsbevakning för att du över tiden ska vara tekniskt uppdaterad.

Du kommer att erbjudas möjligheten att leda både civil och militär personal och samverka med andra delar inom cyberförsvaret. Ditt arbete utgör kärnan i cyberförsvarets offensiva förmåga.

Kvalifikationer
* Officer (OF 2-3) eller Specialistofficer (OR 6-7) eller civil akademisk utbildning
* Minst fem års erfarenhet av att arbetsleda personal och verksamhet
* Minst fem års erfarenhet av arbete inom it-säkerhet/cybersäkerhet
* Flera års erfarenhet av att genomföra sårbarhetsanalyser och penetrationstester
* Kunskap i programmering och scripting (Python, Bash, Powershell, c/C++, Rust, mm)
* Mycket goda kunskaper inom it- och nätverksteknik
* God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
* Erfarenhet av metodik för agil mjukvaruutveckling
* Erfarenhet av att arbetsleda personal och verksamhet
* Erfarenhet av att ha personalansvar
* Kunskap om cyberoperationer och cybermiljö
* It-säkerhetsrelaterade certifieringar, med fördel mot offensiva metoder
* Andra språkkunskaper än svenska och engelska

Personliga kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver vara analytisk, noggrann, strategisk och ha en hög integritet. För att trivas här behöver du också ha ett högt säkerhetsmedvetande och kunna tillämpa ett kritiskt och sakligt förhållningssätt. Du har en god förmåga att samverka med andra och kan fatta beslut i svåra situationer.

Övrigt
Urvalsprocessen kommer att kompletteras med befattningsrelaterade tester. Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess.Anställningsform, tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Arbete på annan ort samt jour- och skiftarbete kan förekomma. Resor i tjänsten förekommer. Placeringsort, Stockholm.Tillträde, enligt överenskommelse.Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se.

Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 2021-11-07. Ansökan med meritförteckning skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 256003. Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet "Ansökan" och ange annonsens referens.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb