FRA

Kryptolog med inriktning mot internationell standardisering på cybersäkerhetsområdet

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 18 oktober 2021
Stängs
den 8 november 2021
Ref:
2803521
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA bidrar till internationell standardisering på cybersäkerhetsområdet och just nu söker vi en person för att förstärka det arbetet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
Du kommer att tillhöra avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen bidrar till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktiga verksamheter i Sverige samt med underlag till underrättelserapporteringen. Du kommer att arbeta vid kryptokontoret som har i uppdrag att stödja både signalunderrättelse- och cybersäkerhetsverksamheten med lösningar på kryptologiska utmaningar.

FRA deltar i internationellt standardiseringsarbete på cybersäkerhetsområdet och du bidrar till att förstärka det arbetet, framförallt i kryptorelaterade frågor. Förutom deltagande i standardiseringsorgan ingår det att samråda internt på FRA och med andra myndigheter samt att identifiera och driva standardiseringsfrågor av nationellt intresse.

Du kommer till en kreativ miljö med en mångfald av specialister inom kryptologi, matematik och IT. Arbetet kommer att bedrivas i en mindre arbetsgrupp i kombination med många interna och externa kontakter. Resor ingår i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har en akademisk examen inom naturvetenskapligt, datalogiskt eller annat tekniskt område. Vi ser att du har en längre erfarenhet inom IT- och nätverkssäkerhetområdet samt grundläggande kunskaper i kryptologi. Du behöver ha erfarenhet inom programmering.

Har du relevant forskarutbildning, erfarenheter inom standardisering på cybersäkerhetområdet eller erfarenheter från telekomsektorn är det meriterande.

Du har god förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är

I din roll behöver du specialisera dig på specifika områden och samarbeta inom dessa med andra, både internt och externt. Du kommer att ställas inför utmaningar som kräver problemlösning och uthållighet.

Det är en fördel i arbetet om du kan lyssna, kommunicera och ta egna initiativ till att driva frågeställningar.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Anna Tihinen på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-11-07.
Referensnummer 3558/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb