Kvartermästare (OR 7)

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 18 oktober 2021
Stängs
den 16 november 2021
Ref:
25378
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Kvartermästare (OR 7) till systemförvaltningsenheten med placering i Arboga eller Enköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kvartermästare ansvarar du för att leda, samordna och koordinera logistiken inom enheten och bereda ärenden mot FMTIS stab samt delta i arbetet med enhetens övriga arbetsuppgifter.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Materielredogörare, genomföra inventeringar
 • Lokalansvarig för enhetens lokaler i Enköping
 • Stödja sektionscheferna i Arboga och Boden
 • Stödja chefer på enheten med logistikfrågor
 • Understödja enheten med inköp och beställningar i den dagliga verksamheten.
 • Vid och inför övningar vara kommendant

Om verksamheten
Systemförvaltningsenheten SFE är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT-system, applikationer och masterdata. Vi är drygt 220 medarbetare, jämnt fördelat mellan kvinnor och män samt ett stort antal konsulter. Huvuddelen av verksamheten bedrivs i våra nya lokaler i Enköping men vi har även verksamhet i Arboga och Boden. Enhetens uppgift är att säkerställa systemets drift och att dess information är säker, riktig och tillgänglig för att på så sätt bidra till Försvarsmaktens operativa förmåga.

Enhetsstöd där befattningen är placerad är en sektion inom förvaltningsstödsavdelningen.

Enhetsstöd har bland annat till uppgift att stödja SFE inom områdena logistik, administration, ekonomi, enhetsinformation, övningsverksamhet och säkerhetstjänst.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • Specialist- eller officersexamen OR 7
 • B-körkort

Meriterande
 • Specialist- eller officersexamen med inriktning logistik
 • Erfarenhet av arbete med logistik
 • Tjänstgjort som kvartermästare
 • Genomförd kurs Logistik grunder kompani och Logistik insatsplutonchef
 • Erfarenhet av att arbeta i LIFT, PRIO och SharePoint.

Personliga egenskaper
Vi söker Dig som är utåtriktad samt har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har en god social och empatisk förmåga. Du är driven och kan växla mellan olika arbetsuppgifter. Är ansvarsfull och noggrann samt har goda kunskaper att utrycka sig i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning (gäller inte anställd personal inom Försvarsmakten).

Inrikes tjänsteresor förekommer.

Arbetsort: Arboga eller Enköping

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Robert Waller eller stf avdelningschef Inger Tammi. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind. Samtliga nås via 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:

SACO Per Hosinsky

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

OFR/O Johan Nestwall-Boo

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-15Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb