Telefonist (vikariat)

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 18 oktober 2021
Stängs
den 23 oktober 2021
Ref:
25423
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Visstid
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker en duktig och engagerad telefonist till ett vikariat, på teletjänstavdelningen i Örebro.

Örebro teletjänstavdelning behöver nu förstärkning i telefonistsektionen, där våra främsta uppgifter är att förmedla diverse samtal både utanför och inom Försvarsmakten. Är du intresserad av att arbeta med service och telefonen som främsta arbetsredskap, då kan du vara just den vi söker!

Om Verksamheten
Teletjänstavdelningen består idag tre sektioner, två i Karlsborg och en i Örebro. Avdelningens sektioner innehåller Försvarsmaktens Svarsställe där vi förmedlar samtal och telekonferensbokningar, driftsektionen hanterar beställningar av olika typer av telefoniabonnemang, växeln, mobilt och satellit.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som telefonist kommer du att ge service och information till Försvarsmaktens personal i stort men också till andra personer som ringer in till myndigheten. Du kommer svara på inkommande samtal och koppla vidare till rätt mottagare när det krävs. Det innebär att du är en person som tycker om att arbeta med att ge service och har telefonen som främsta arbetsredskap i din vardag. Utöver detta är du också ansvarig för att boka och anordna telefonkonferenser.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
 • Godkänd gymnasieutbildning
 • God och relevant erfarenhet av arbete som telefonist
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
 • God datorvana inkl MS Office
 • Erfarenhet av att arbeta i grupp
 • Erfarenhet av telefonisystem med hänvisningssystem
 • B-körkort

Meriterande
 • Kunskap om Försvarsmakten
 • Erfarenhet av arbete med hantering av sekretessbelagd information

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen är det viktigt att du är noggrann, då du ansvarar för att ge korrekt och snabb service till de som ringer in till växeln. Vidare ser vi att du kan arbeta självständigt, men samtidigt också trivs med att arbeta i grupp och har god samarbetsförmåga. Vi ser även att du är serviceinriktad och ansvarstagande samt har en god förmåga att hantera stress.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Örebro. Tjänsteresor inom landet kan förekomma.

Tjänsten är ett vikariat på 100 % till och med 2022-09-02, med chans till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Sektionschef Anette Runnälv. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist, Maria Viitasalo. Båda nås via växeln på telefonnummer 019-393500.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
SEKO Mikael Persson
OFR/S Lena Bohman
OFR/O Johan Nestvall-Boo
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast den 2021-10-22.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.