Cloud Data Engineer till Finity People

Rekryterare
Finity People AB
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 19 oktober 2021
Stängs
den 19 november 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Cloud Data Engineer till Finity People

Har du hittat ditt kall inom DW och Analytics och är redo för nästa steg i karriären? Finity People växter och söker nu en Data Engineer som vill utvecklas och utmanas med spännande projekt hos Finity People’s kunder i Stockholm. Här kommer du till en utvecklande miljö där du får ett givande utbyte med erfarna och kunniga kollegor som besitter en stor bredd av erfarenheter. Som Data Engineer hos Finity People får du uppleva en stor frihet i vardagen och både tillämpa och växa vidare i din specialistkompetens. Låter det intressant? Läs mer och ansök idag! 

 

Rollbeskrivning

Som Data Engineer hos Finity People blir du en del av ett personligt och familjärt specialistbolag inom Analytics, Business Intelligence och Data Science. Som konsult har du en bred och omväxlande roll där du i ett uppdrag kliver in som DW-arkitekt och utvecklare för att sätta upp en molnarkitektur för cloud native och bygga datalager. I ett annat uppdrag hjälper du kunden med att designa och bygga automatiska integrationer från externa API:er mot Data Lake. DW-arkitektur, datamodellering och utveckling är stående inslag flertalet projekt. 

Hos oss kommer du att möta kunder med hybridlösningar i både cloud och on-prem med tekniker som Azure Data Factory, Apache Spark / Databricks, Scala, Python. Snowflake, Google Cloud Platform, SQL Server SSIS och modelleringsmetoder som ER, star-schema/dimensionell och data vault.

Uppdragen varierar både i längd och omfattning och Finity Peoples kunder återfinns inom ett flertal branscher såsom: industri, finans, banker, FMCG, dagligvaruhandel och hälsovård. 

 

Är detta du?

  • Har minst 3 års erfarenhet som Data Engineer och har utvecklat en eller flera dataplattformar och data warehouse-lösningar 
  • Erfarenhet av att implementera flerskiktade DW-lösningar 
  • Duktig på modellering med Entity relationship och dimensionella modeller
  • Erfarenhet av cloud-DW och utveckling i SQL  
  • Har erfarenhet av någon av följande miljöer/produkter: Azure Data Factory, Databricks (med Scala eller Python), SQL Server SSIS, Google Big Query/Cloud Data Fusion eller andra ELT-/ETL-produkter

Som person är du öppen och bidrar gärna med din kunskap samtidigt som du är nyfiken på att lära dig mer. Du är förtroendeingivande och har lätt för att trivas i olika miljöer och tillsammans med olika människor. Du värdesätter en rak och tydlig dialog samtidigt som du uppskattar vikten av en ödmjuk approach. 

Du underbygger gärna dina argument med teorier, best practices och tidigare erfarenheter. Du är intresserad av att ta dialogen med verksamheten, kravställare och användare för att förstå behoven och för att kunna diskutera lösningar. Du förstår hur data och teknik bäst kan stödja affärsmål och bidra med värde. Goda kommunikativa färdigheter både i svenska och engelska är en förutsättning.  

Har du tidigare ansvarat för DW-arkitektur, arbetat med Scala eller Python är det stark meriterande men inte ett krav. 

I denna rekrytering är en bakgrundskontroll ett obligatoriskt sista steg 

 

Är du intresserad av att höra mer?

I denna rekrytering samarbetar Finity People med IDG Recruitment. Vänligen ansök snarast med ditt CV eller LinkedIn-profil, så tar vi kontakt med dig så snart som möjligt! Vid frågor vänligen kontakta oss på: idgrecruitment@idg.se

Vi ser fram emot att höra från dig!

 

Om Finity People

Finity People är ett konsultbolag som specialiserar sig på Analytics, Business Intelligence och Data Science. Vi hjälper våra kunder med strategi, arkitektur, projektledning, kravarbete och utveckling av lösningar inom hela Analytics-området från Business Intelligence och Data 

Warehouse till Data Science på alla moderna plattformar och verktyg. 

Läs mer: www.finitypeople.se

Liknande jobb

Liknande jobb