Systemspecialist inom driftövervakning

Plats
STOCKHOLM
Annonserat
den 19 oktober 2021
Stängs
den 29 december 2021
Ref:
202109157
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Till ett uppdrag hos en av våra kunder i Stockholms innerstad söker vi nu en systemspecialist inom driftövervakning som vill vara med och bidra till bättre IT-lösningar.

Tjänsten börjar som ett konsultuppdrag genom Centric men anställningen kommer senare att gå över till kunden.

Hos kunden får du arbeta med den absolut senaste tekniken och du har stora möjligheter att utvecklas och själv forma din framtid. Kamratskap, kontinuerlig utbildning och stimulerande uppdrag ingår som en naturlig del i arbetet. I rollen som systemspecialist inom driftövervakning blir du en del av ett team med stort driv och höga ambitioner som alltid gör sitt yttersta för att göra kunderna nöjda. Ditt team leds av en gruppledare med goda ledarskaps- och drifterfarenheter, som finns där för att ni som team, och du som individ, ska kunna vara den bästa versionen av dig själv och leverera det som förväntas!

Dina arbetsuppgifter

Som systemspecialist på hos vår kund kommer du vara en nyckelspelare där du tillsammans med dina kollegor levererar Zabbix som tjänst för storskalig driftövervakning. Du arbetar nära våra kundteam i en strategisk såväl som operativ roll, där du är den tekniska experten inom området. Du bidrar till att våra leveranser uppfyller kundernas behov och överenskomna nivåer samtidigt som du kontinuerligt arbetar med förbättringar, utveckling och drift. Dina närmaste kollegor är ett sammansvetsat team med hög kompetens.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Tillsammans med dina kollegor ta ägandeskap för Zabbix-tjänsten
 • Omvärdsbevaka produkten och området
 • Ta fram best practices och kravhantering för driftövervakning
 • Arbeta med teknisk dokumentation och att ta fram manualer
 • Utbilda intern personal
 • Arbeta med supportärenden och projektaktiviteter


Din profil och kvalifikationer

För att lyckas i rollen tror vi att du har relevant utbildning och/eller relevant bakgrund inom storskalig IT-driftövervakning. Du har minst 3 års erfarenhet av arbete med renodlad serverdrift och systemförvaltning i större, komplexa IT-miljöer.

Du har kunskaper och en vilja att utvecklas inom ett eller flera områden enligt nedan:

 • Driftövervakning
 • Windows server
 • Linux server
 • Nätverk / brandväggar


Om du har kunskap och/eller erfarenhet av följande är det meriterande:
 • API-hantering
 • SQL
 • ITIL
 • Zabbix


Du talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat och ser vikten av teknisk dokumentation. Du har en utpräglad servicekänsla och tar ett stort ansvar för såväl din egen prestation som för våra kunder. Vi ser det som självklart att du har ett brinnande intresse för teknik. Du är också analytisk, noggrann, engagerad och självgående, samtidigt som du tycker om att arbeta och vara en del av ett team. Du har en fallenhet för att skapa och upprätthålla relationer med kollegor och kunder.

Vad vi erbjuder

Förutom vårt härliga gäng av konsulter och kollegor, får du som anställd hos Centric alla verktyg du behöver för utvecklas i din yrkesroll. Vi erbjuder nämligen alla våra konsulter kvalificerade utbildningar och certifieringar inom många olika områden. Vi tycker att våra medarbetare hela tiden ska fortsätta att utvecklas, oavsett i vilken fas i karriären de befinner sig. Därför erbjuder vi alla våra konsulter möjligheten att lägga upp en individuell utbildningsplan, där vi bekostar såväl studiematerial som själva certifieringarna. Vi genomför regelbundet spännande aktiviteter där du som konsult får möjlighet att träffa och umgås med dina kollegor under roliga och avslappnande former.

Mer om oss
Centric är ett IT-företag med 370 anställda och med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen.

Har du några frågor kring tjänsten?

Arlinda Shefketi

Kontakta Arlinda Shefketi på tfn: 0734-159372 eller arlinda.shefketi@centric.eu .

Liknande jobb

Liknande jobb