IT-säkerhetssamordnare

Rekryterare
Sundbybergs stad
Plats
Sundbyberg (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 19 oktober 2021
Stängs
den 7 november 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Du har öga för detaljer. Och kan se helheten. Precis som vi.

Här i Sundbybergs stad kommer du att bli en viktig kugge för stadens arbete med digitalisering och IT-utveckling.

Som IT-säkerhetssamordnare kommer du att tillhöra ett starkt team med fokus på stadens IT-miljö, utveckling och arkitektur. Vi är ett team med stort ansvar, varierande arbetsuppgifter och utrymme för egna idéer och initiativ.

Dina arbetsuppgifter innebär att du hanterar it-säkerhetsrelaterade frågor och utgör ett stöd till hela staden. Du arbetar proaktivt och bidrar till kontinuerlig utveckling av arbetsmetoder och verktyg inom området. Du driver och samordnar stadens strategiska IT-säkerhetsfrågor och samverkar såväl inom staden och inom kommunkoncernen som med externa parter. Arbetet sker i tät samverkan med stadens IT-funktion samt informationssäkerhetssamordnare.

Tjänsten innefattar även operativt arbete inom området med bland annat incidenthantering, säkerhetsprocesser och kvalitetssäkrande åtgärder exempelvis riskanalyser, kontinuitetsplanering, säkerhetskonsultering, projektledning och utbildning.

Vi vill att du har en högskoleutbildning inom IT-säkerhetsområdet eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du behöver ha bred kunskap inom IT och känna dig trygg i arbetet med processer för styrning inom IT-säkerhetsområden och IT-incidenthantering. För att trivas i rollen bör du utöver en god förståelse för teknik ha förståelse för verksamhetsnytta och behov kopplat till de tjänster och verksamhetsprocesser som tekniken är till för att möjliggöra. För tjänsten krävs mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, samt goda kunskaper i engelska. Meriterande är erfarenhet av politiskt styrd verksamhet.

Som person är du trygg i din roll, strukturerad, analytisk och lösningsorienterad. Du gillar utmaningar och tar dig an uppgifter på ett effektivt sätt. Du har lätt för att samarbeta med andra och skapa goda relationer samtidigt som du gärna delar med dig av kunskaper och erfarenheter. Du är noggrann i ditt arbete, har förmågan att skapa och bibehålla ordning och reda och trivs i en miljö med varierande arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övriga upplysningar

Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen. Rekryteringsprocessen för befattningar i säkerhetsklass tar något längre tid än normalt. Detta då det ingår fler kontrollmoment.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Intervjuer kan ske löpande. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 7 november. 

Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

 

Kontaktpersoner

Ulrika Nordqvist
Avdelningschef
08-706 8348
ulrika.nordqvist@sundbyberg.se

Klas Strömberg
IT-Driftchef
08-706 8020
klas.stromberg@sundbyberg.se

Liknande jobb

Liknande jobb