Polismyndigheten

Software Engineer till polisbilarnas IT-system

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 19 oktober 2021
Stängs
den 3 november 2021
Ref:
C65799/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker nu en erfaren systemutvecklare som är redo att bidra till ett tryggare Sverige och söker dig som vill vara med att utveckla IT-system till den nya generationens polisbilar.

Om du är redo för en större uppgift så har vi en tjänst som du bör söka!

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 34 000 medarbetare. Vårt uppdrag är att utveckla bästa möjliga IT-stöd för att med ny teknik i polisfordon ge den operativa verksamheten ett kraftfullt redskap i brottsbekämpningen. Vi på Fordonssystem har ett helhetsansvar för nyutveckling och förvaltning av IT-systemet i nya generationens polisbilar. Vi ligger långt fram när det gäller utveckling av nya spännande tekniska lösningar och har en modern och världsunik IT-plattform i de nya bilarna. Vi arbetar kontinuerligt med att se hur nya moderna tekniker och verktyg kan skapa bästa möjliga verksamhetsnytta och bidra till att effektivisera polisernas dagliga arbete ute i fält.

På Polisens IT-avdelning finns många olika specialist-grupperingar som du i rollen som systemutvecklare kommer samverka med, t.ex. vid erfarenhetsutbyte, integration med andra system, användning av befintliga lösningar, förbättring av plattformar och driftsättningar.

Utvecklingen sker agilt utifrån verksamhetens behov med slutanvändarnas upplevelse i fokus. Det är därför viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har, varför du kommer att få möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i polisverksamheten.

Arbetsbeskrivning

Är du kanske en tech lead som vill ha en riktigt spännande utmaning, en specialist inom ett eller flera områden eller en bred generalist?
Vi behöver nu förstärka och komplettera vår grupp med ytterligare en utvecklare för att öka vår leveranstakt i det viktiga arbetet vi har framför oss. Vi söker dig som har flera års erfarenhet som utvecklare och har flera av de meriterande kvalifikationerna vi listar nedan. Du vill utvecklas med oss, är engagerad och nyfiken, gillar att ta fram lösningar, lösa problem och delar din nyfunna kunskap och gamla erfarenhet med kollegorna.

Hos oss får du vara en del av ett engagerat och tvärfunktionellt team med kompetenser inom systemutveckling, UX-design, test och uppdragsledning. Du får bygga nya lösningar med nya tekniker men du kan också behöva fixa en bugg som skapar problem i produktionsmiljön.

Teamet står nu inför en spännande tid där vi har många viktiga uppdrag framför oss, bl.a. utveckla nya generationens automatiska avläsning av nummerskyltar (ANPR).

Hos oss får du jobba med avancerad teknik och utveckla högkvalitativa lösningar som gör skillnad på riktigt i polisernas vardag, så tveka inte att söka, skicka in din ansökan redan idag!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning inom IT, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Minst några års aktuell arbetslivserfarenhet inom systemutveckling, företrädesvis med Java/JavaEE
 • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av samarbete och samverkan i agila team med flera olika kompetenser

 • Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift.

  Meriterande kompetenser:

  Vi tror att du har erfarenhet av flera punkter nedan

  Plattform:
 • Linux
 • Docker och Kubernetes
 • CI/CD pipelines som körs på Jenkins
 • GitOps


 • Apputveckling:
 • iOS och SwiftUI

 • Frontend SPA:
 • Angular, Vue.js eller React
 • JavaScript/TypeScript

 • Databaser:
 • OrientDB eller motsvarande grafdatabas
 • MySQL

 • Säkerhet:
 • OWASP Application Security Verification Standard (ASVS)

 • Övrigt:
 • Prestandaoptimering
 • Testautomatisering
 • AI/ML

Personliga egenskaper

Du gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession med stort fokus på leverans. Du behöver vara duktig på att kommunicera, en lagspelare som hjälper andra i och utanför teamet när det behövs samtidigt som ska du kan arbeta självständigt med de egna uppgifterna. Du ser nytta i att förstå användarnas beteenden, drar lärdom av användarens beteende och omsätter det i förbättrad implementation.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din personliga lämplighet.

Kontaktpersoner

Tereza Montalvo Gruppchef 073-8015541 tereza.montalvo@polisen.se Sigrid Palmkvist HR-konsult sigrid.palmkvist@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092 Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Övrig information
Arbetsort: Stockholm/Kungsholmen

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2a november 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb