Lösningsarkitekt till Handelsbanken i Stockholm

Rekryterare
Ada Digital
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 19 oktober 2021
Stängs
den 19 november 2021
Ref:
7BAC6E18-9A6A-47AA-A384-4CBC6229FAF1
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du vara med och utveckla en ny arkitektur för finansiella system? Välkommen som lösningsarkitekt i Handelsbanken!

Hos Handelsbanken värderas din kompetens högt och du erbjuds ett stort eget ansvar och stora möjligheter att ta egna initiativ. Handelsbanken har i dagsläget flera spännande projekt på gång där du som Lösningsarkitekt erbjuds vara delaktig i att vidareutveckla banken till en mer fokuserad bank med mindre komplexitet. Som Lösningsarkitekt blir du delaktig i det strategiska arbetet kring målarkitekturen och Handelsbankens affärsutveckling för finansiella system.

VI ERBJUDER DIG

Här erbjuds du vara en del av en organisation som förespråkar samarbete och prestigelöshet. Du får en hög tilltro i din yrkesroll och en stor frihet att kunna påverka beslut och processer. Du erbjuds också:
  • En arbetsgivare med ett väl integrerat hållbarhetstänk. Handelsbanken är medvetna om vilken påverkan de har på samhället i stort. Att agera långsiktigt och ansvarsfullt har länge varit en viktig del i arbetet
  • En arbetsplats där jämställdhet, mångfald och inkluderande kultur är en del av Handelsbankens grundläggande värderingar och som ska vara självklart i det dagliga arbetet. Hos Handelsbanken är alla lika viktiga och skilda bakgrunder och erfarenheter gör att alla kan bidra till verksamheten med olika perspektiv
  • Möjligheten att utvecklas i en agil miljö samt kompetenta kollegor med stort engagemang och mycket arbetsglädje. På Handelsbanken finns utrymme att växa både personligt och professionellt

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

I rollen som Lösningsarkitekt hos Handelsbanken arbetar du inom området för interna finansiella system vilket innebär arbete med BI-system, molnlösningar och integrationer mot resten av bankens verksamhet. Du är delaktig i det strategiska målbildsarbetet för systemen både på lokal och koncerngemensam nivå. Flera av systemen vidareutvecklas för att uppfylla koncernens krav där du är högst delaktig i arbetet för den strategiska riktningen. Du arbetar utöver detta även med att säkerställa att utveckling genomförs i linje med bankens strategier och arkitekturprinciper samt att de lösningar som tas fram är kostnadseffektiva, säkra, skalbara och ändamålsenliga. I din roll kommer du:
  • Ansvara för den övergripande målbilden för de finansiella systemens livscykelhantering
  • Arbeta nära verksamheten i syfte att tillgodose krav och önskemål
  • Ta fram design, lösningar och framställa arkitekturdokument
  • Vara delaktig i arkitekturforum gällande bankgemensamma IT-lösningar

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Som Lösningsarkitekt inom Accounting och Financial Infrastructure kommer du vara en del av ett team med engagerade kollegor som tillsammans jobbar för att vidareutveckla och förbättra bankens finansiella system. På området arbetar det idag omkring 40 personer och ca 15 konsulter med en bred blandning av kompetenser och personligheter. I ditt närmsta team finns kompetens kring verksamhetsarkitektur och bankens övergripande målarkitektur. Tillsammans med utvecklare och specialister från vår IT-organisation utvecklare vi effektiva och genomförbara lösningar samt prioriterar utifrån övergripande strategier. De sitter i vackra lokaler centralt på Blasieholmen i Stockholm.

MER OM DIG

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har erfarenhet inom liknande arbete som lösningsarkitekt inom IT-infrastruktur. Har du ett stort intresse för utveckling, ny teknik och gillar nya utmaningar så kommer du att trivas i rollen hos Handelsbanken. Du har tidigare arbetat nära tekniken och förståelse för operativsystem, plattformar och systemutveckling. Kanske har du en bakgrund som utvecklare, scrum master eller systemansvarig.

Som person strävar du efter att nå goda resultat genom att vara drivande, engagerad och nyfiken. Du är van att samarbeta med andra, kommunicerar väl både verbalt och skriftligt och delar gärna med dig av din kunskap och erfarenhet. Slutligen besitter du ett stort servicetänk och förstår värdet av att skapa goda relationer för att tillsammans nå resultat.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT
I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Liknande jobb

Liknande jobb