CGI

DBA

Rekryterare
CGI
Plats
Malmö, Karlstad, Stockholm, Göteborg, Skåne , Sweden
Annonserat
den 20 oktober 2021
Stängs
den 18 december 2021
Ref:
J1021-2685
Kategori
Databas
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
CGI utvecklar och levererar egna system, IP-lösningar, till fler än 500 kunder, både nationellt och internationellt. Vår vision är att hjälpa medborgarna till ett mer hållbart samhälle. Tack vare vår starka position inom offentlig verksamhet bidrar vi till proaktiv verksamhetsutveckling, ökad effektivisering och produktivitet av välfärdssektorn inom IT, HR, ekonomi, välfärd/sjukvård, miljö och energisektorn.

En av våra IP-lösningar som vi är väldigt stolta över är Heroma, som är Sveriges enda heltäckande personal- och lönesystem för svensk kultur, lagar och avtal. Med stor efterfrågan bland befintliga kunder och dessutom stora försäljningsframgångar de senaste åren är det nu tillväxt som är vår största utmaning.

I samband med vår fortsatta resa behöver vi en engagerad DBA med god förståelse av databaser och med bred insikt i utveckling samt kännedom om databasdrift och dess teknik inklusive dess olika beroenden till våra varierande infrastrukturella tjänster.

Som DBA på CGI får du möjlighet att vara med och förändra på riktigt. Du får skapa lösningar som bidrar till att skapa hållbara resultat för det samhälle vi lever i. Här jobbar du i ett härligt team som brinner för att leverera det som behövs utan att göra avkall på kvalitet.

Dina framtida arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av vårt utvecklingsteam som arbetar med arkitektur. Teamet stöttar övriga utvecklingsteam med utvecklingsriktlinjer, nya komponenter samt stöd i utveckling. Ditt team har en produktägare som leder teamets arbete. Teamet har flera erfarna utvecklare som kan stötta dig när du behöver det.

Teamet som du kommer ingå i består redan idag utav flera seniora kompetenser och hanterar idag frågor och ramar kring utveckling och även vilka aktiva val som ska göras kring roadmap, där det finns flertalet spännande inriktningar samt projekt för att göra oss än bättre rustade för framtida modern arkitektur. Arbetsuppgifterna kommer vara av varierande karaktär vilket gör jobbet både spännande och omväxlande men det kommer finnas stora möjligheter att påverka val av väg framåt.

I dina arbetsuppgifter ingår:
• Leda och utbilda kollegor i hur kod skrivs och sätta ramverk för detta
• Ansvara för databasmodellen och arbeta proaktivt med denna
• Arbeta proaktivt med teknisk roadmap kring databashanterare
• Stötta vid Incident & problemhantering
• Delta i olika projekt

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Har du en god förmåga att tänka effektivisering och automatisering? Är du ödmjuk och har lätt för att samarbeta med andra, en som gärna delar med sig av kunskap och expertis? Då är det dig vi söker.

För att lyckas i rollen krävs goda kunskaper och erfarenheter inom flertalet av nedan områden:
• Databasadministration och utveckling i och kring MSSQL
• Performance Tuning
• Backup & Recovery
• Erfarenhet/kunskap kring HA-lösningar
• Erfarenhet/kunskap inom något scriptspråk och programmeringsspråk (.Net, PowerShell)
• Stödsystem för monitorering/övervakning
• Kunskap om driftsrelaterade processer(ITIL)
• Uttrycka sig väl samt att dokumentera/rapportera på både svenska och engelska.
• Kunskaper/erfarenhet kring IBM DB2 ser vi som extra meriterande.

För att lyckas i rollen som senior DBA, söker vi dig som är nyfiken, strukturerad och driven.
Du har ett genuint intresse för teknik och trivs när du får ta ansvar och lösa utmaningar inom ditt område. Du känner dig bekväm i rollen att vara expert, förklara och coacha kollegor och låta dem växa.

Vi söker dig som har minst 6-10 års erfarenhet i området. Du kommer framförallt att programmera C# i Visual Studio. Du skriver enhetstestad "Clean Code" och arbetar med stort fokus på säkerhet och prestanda. Du har god erfarenhet av agil utveckling och tycker att continuous integration är en självklarhet. Du har en relevant akademisk examen, ex civilingenjör eller systemvetare samt pratar och skriver god svenska. Rollen kräver svenskt medborgarskap.

Hos oss får du arbeta tillsammans med mycket kompetenta kollegor i spännande uppdrag och vi vågar lova inspirerande möten och utveckling.

Att arbeta på CGI
CGIs kombination av global och lokal närvaro, med kontor på 30 orter i Sverige, ger nöjda kunder men innebär även att du som anställd alltid har ett kontor nära dig. Detta i kombination med flexibla arbetstider ger dig möjlighet till balans mellan privatliv och arbete, oavsett var i livet just du befinner dig.

På CGI finns även stora möjligheter till interna karriärvägar där du kan välja att bli specialist inom ditt område, bredda dig inom nya områden eller ta en ledande befattning. Via våra interna nätverk, projekt och åtaganden i globala och nationella industrier, erbjuder vi dig kompetensutveckling och engagerade ledare som stöttar just dig i din utveckling.

Mer information om våra förmåner

• Aktieprogram och delägarskap: Som delägare har du möjlighet att påverka och i vårt aktieprogram matchar CGI ditt bidrag, krona för krona upp till 3% av din månadslön.
• Friskvårdsbidrag: Vi erbjuder ett årligt friskvårdsbidrag på 3 000 kr.
• Föräldralön: Vi betalar upp till cirka 90% av din lön under den första tiden hemma.
• Trygg anställning: Våra medlemmar anställs med kollektivavtal och försäkringar.
• Pensionslösningar: Vi erbjuder attraktiva och förmånliga pensionslösningar.
• Personalbil: Personalbilen används som en privatbil men leasas av CGI.

Välkommen att söka tjänsten
Placering: Malmö, Karlstad, Stockholm eller Göteborg
Vi jobbar löpande med urval och intervjuer och tillsätter tjänsten så snart vi hittar rätt kandidat. Skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt! För mer information, vänligen kontakta: Tony Kamph, tony.kamph@cgi.com, +46761082336

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb