Arkitekt för att strategiskt driva utveckling av infrastrukturområdet, dataflöden och IT-arbetsplats

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 oktober 2021
Stängs
den 16 november 2021
Ref:
2021-18660
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ligger IT och arkitektur dig varmt om hjärtat? Vill du vara med att utveckla för Sveriges säkerhet? Då är du varmt välkommen till oss på Säkerhetspolisen och rollen som domänarkitekt till något av områdena inom infrastruktur och support.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-11-16

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

 

Det här är ditt uppdrag
Säkerhetspolisen har delat in sin IT och teknikverksamhet i ett antal olika produktområden. Inom varje produktområde finns ett eller flera agila team som har ett helhetsansvar för områdets leverans.

Domänarkitekten förväntas jobba strategiskt med att driva arkitekturfrågor inom en domän som kan bestå av ett eller flera produktområden. Behovet just nu är inom området IT-infrastruktur som omfattar infrastruktur, dataflöden och integrationer samt IT-arbetsplats.

Inom varje team finns en lösningsarkitekt som håller ihop arkitekturarbetet för teamets leverans. Domänarkitekten förväntas hålla en helhetssyn över flera teams leverans och säkerställa synergier och hanterar utmaningar dem emellan. Detta innebär ett tätt samarbete med områdets övriga arkitekter.

I rollen ingår att driva domänen framåt och sätta upp planer för det långsiktiga arkitekturarbetet. I samråd med övriga domänarkitekter ansvarar ni för helheten inom IT och teknik ur ett arkitekturperspektiv.

Som domänarkitekt har du, tillsammans med teamet, fokus på både verksamhets- och nyttoperspektivet.

Du stöttar ledningen och produktägarna så de kan beskriva verksamheten i hanterbara delar och tydliggöra kraven för att göra dem förståeliga. Du stöttar dem och pushar dem att utmana och till att förbättra teknikstöden.

Som domänarkitekt ser du helhetsbilden. Du tittar inte bara vad som är här och nu, utan du lyfter blicken och ser det ur ett långsiktigt och tvärfunktionellt perspektiv också. En viktig del i din roll är att leda, uppmuntra och samarbeta med lösningsarkitekterna inom din domän. Ett kontinuerligt samarbete med de andra domänarkitekterna och chefsarkitekten gör att ni tillsammans hittar långsiktiga inriktningar och kan synliggöra beroenden.

”Vi behöver kroka arm med verksamheten för att inte bli en IT-avdelning man ”bara” skickar beställningarna till.”

Ulrika, IT-arkitekt

Du vet väl att vi söker fler liknande roller inom IT-arkitektur? Titta gärna på vår hemsida.

 


De här kvalifikationerna söker vi hos dig
Vi söker dig som har:

  • Högskoleexamen inom relevant område, alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet
  • Arbetat inom IT-arkitektur i minst 10 år
  • Antingen IT- eller verksamhetsbakgrund med exempelvis fokus på helhetslösningar inom IT-arkitektur, förändringsresor, applikationsstrategier eller teknikskiften
  • Arbetat minst fem år inom områdena IT-infrastruktur (IaaS eller PaaS), IT-arbetsplatser (WaaS) eller dataflöden.
  • Arbetat med att ta fram strategiska planer och omsatt dem till konkreta handlingsplaner tillsammans med andra domän- och lösningsarkitekter

Det är meriterande om du har planerat och drivit igenom större förändringar eller arbetat i en verksamhet med höga säkerhetskrav. Har du erfarenhet av agila arbetsmetoder, ser vi väldigt positivt på det. Dessutom är det även meriterande om du har någon av följande certifieringar som exempel:

  • CITA
  • DFK
  • TOGAF
  • SAFE


Det här är kollegan vi söker
Du är naturlig i ditt sätt som ledare och får med dig dina kollegor mot de gemensamma målen genom ett positivt coachande. Du är kommunikativ och strategisk i ditt sätt att vara. Det är viktigt för dig att vara en i teamet, men du har inga problem med att vara självgående när det krävs. Att ta i när det behövs ser du som en självklarhet, men du ser det som lika viktigt att vara flexibel som pragmatisk.

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov finns och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig möjligheten till energi och tid till att utvecklas.


Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 77 48. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-11-16.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb