Arkitekt för att strategiskt driva utveckling av affärssystem och mobila lösningar

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 oktober 2021
Stängs
den 16 november 2021
Ref:
2021-18929
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta i en verksamhet som få har inblick i? Drivs du av att ha helhetsperspektivet samtidigt som du är en del i det mer detaljerade arbetet? Vill du arbeta verksamhetsnära, men inte släppa IT och tekniken? Då ska du söka någon av våra roller som domänarkitekt.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-11-16

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

 

Det här är ditt uppdrag
Säkerhetspolisen har delat in sin IT och teknikverksamhet i ett antal olika produktområden. Inom varje produktområde finns ett eller flera agila team som har ett helhetsansvar för områdets leverans.

Domänarkitekten förväntas jobba strategiskt med att driva arkitekturfrågor inom en domän som kan bestå av ett eller flera produktområden. Behovet just nu rör sig inom ett område där vi ansvarar för myndighetens affärssystem och kommunikationssystem, vilket idag både innefattar kommersiella lösningar, delvis anpassade system och egenutvecklade system.

Inom varje team finns en lösningsarkitekt som håller ihop arkitekturarbetet för teamets leverans. Domänarkitekten förväntas hålla en helhetssyn över flera teams leveranser och säkerställa synergier samt hantera utmaningar dem emellan. Detta innebär ett tätt samarbete med områdets övriga arkitekter.

I rollen ingår att driva domänen framåt och sätta upp planer för det långsiktiga arkitekturarbetet. I samråd med övriga domänarkitekter ansvarar ni för helheten inom IT och teknik ur ett arkitekturperspektiv.

Som domänarkitekt har du, tillsammans med teamet, fokus på både verksamhets- och nyttoperspektivet.

Du stöttar ledningen och produktägarna så att de kan beskriva verksamheten i hanterbara delar och tydliggöra kraven för att göra dem förståeliga. Du stöttar dem och pushar dem att utmana och till att förbättra teknikstöden.

Som domänarkitekt ser du helhetsbilden. Du tittar inte bara vad som är här och nu, utan du lyfter blicken och ser det ur ett långsiktigt och tvärfunktionellt perspektiv också.

”Ena foten här och nu – andra foten bakom krönet för att driva utvecklingen framåt”

Ulrika, IT-arkitekt

Du vet väl att vi söker fler liknande roller inom IT-arkitektur? Titta gärna på vår hemsida.

 


De här kvalifikationerna söker vi hos dig
Vi söker dig som har:

 • Högskoleexamen inom relevant område, alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet
 • Arbetat inom IT-arkitektur i minst 10år
 • Antingen IT- eller verksamhetsbakgrund med exempelvis fokus på helhetslösningar inom IT-arkitektur, förändringsresor, applikationsstrategier eller teknikskiften
 • Arbetat med att ta fram strategiska planer och omsatt dem till konkreta handlingsplaner
 • Erfarenhet av arbete med agila arbetsmetoder
 • Kunskap och intresse för området runt IT-säkerhet och informationssäkerhet
 • Arbetat minst två år inom området systemutveckling

Det är meriterande om du har planerat och drivit igenom större förändringar eller arbetat i en verksamhet med höga säkerhetskrav. Det är även ett plus om du har någon av följande certifieringar som exempel:

 • CITA
 • DFK
 • TOGAF
 • SAFE

 


Det här är kollegan vi söker
Du är en kommunikativ ledare som har lätt för att stötta, leda och få med dig dina kollegor mot de gemensamma målen som finns. Att samarbeta med andra ser du som en naturlig del i ditt arbete. Att strategiskt arbeta mot ett mål, ta tag i saker när så behövs, samtidigt som du kan vara flexibel och pragmatisk är även det en självklarhet för dig.

”Jag arbetar med roliga, lättsamma personer. Vi backar upp och peppar varandra.”

Ulrika, IT-arkitekt

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet för att ge dig möjlighet till energi och tid till att utvecklas.


Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa IT-arkitekt Ulrika, tfn 010-568 75 19. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-11-16.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb