Senior Workplace Arkitekt, PostNord

Rekryterare
Experis
Plats
Solna
Annonserat
den 20 oktober 2021
Stängs
den 1 december 2021
Ref:
44b58919-f364-4a78-967e-87362a33c315
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Är du en driven Arkitekt och vill vara en nyckelspelare för IT arbetsplatsen på en av Nordens mest spännande koncerner där IT står i fokus? Då är det här ditt jobb!

Vi söker dig som vill driva det arkitektoniska och löpande strategiarbetet runt IT Arbetsplatsen för hela PostNord koncernen. I rollen stöttar du även den operationella sidan i nära samarbete med såväl interna kollegor som externa resurser hos leverantörer. Du har intressenter från olika delar av koncernen som bidrar till att förstå det samlade behovet. Du har kunskap om virtuella skrivbord (Citrix VDA/VDI, Azure Virtual Desktop) och Windows klientplattform samt enhetshantering med SCCM/Autopilot/Intune och är van att konsultera vid komplexa situationer som behöver lösas.

Bli en del av vårt team
Workplace teamet har ett omfattande uppdrag avseende IT Arbetsplatsen för koncernens verksamhet i Sverige och Danmark. Vi är idag drygt 30 personer fördelat på fyra team. Som Senior Arkitekt för IT Arbetsplatsen ingår du i teamet Devices and Applications och där finns även en Produktägare samt tre Service Managers.Teamet arbetar med en större transformation av IT Arbetsplatsen och lanserade nyligen Modern Management. Ett annat pågående arbete är uppgradering av den virtuella IT Arbetsplatsen. Vi arbetar agilt enligt Scrum och SAFe. Arbetsplatsen finns i Solna.

Arbetsuppgifter
Du kan på ett tydligt sätt förklara och dokumentera en omfattande vision av lösningar och utvecklingsinitiativ för IT Arbetsplatsen. I din roll som arkitekt bidrar du med så kallade Epics och Features till relevanta Backloggar. Du är med och påverkar modellerings- och designmetoder och säkerställer att lösningar synkroniseras med gällande discipliner såsom system/datasäkerhet och kvalitet. Du kan vidare förstå och sätta dig in i produktionsinfrastruktur och översätta vad som krävs av IT Arbetsplatsen. Som Arkitekt värnar du alltid användarens upplevelse.

Vi söker dig med
Du har flera års erfarenhet inom IT Arkitektur, förstår vilka processer och rutiner som krävs för att underhålla och fortsätta vidareutveckla IT Arbetsplatsen. Du är både van att ställa krav och analysera krav som tas emot. Du har en akademisk utbildning inom området informationsteknik eller motsvarande kunskaper och färdigheter som erhållits genom arbetslivserfarenhet och fortbildning Vidare har du bevisad erfarenhet av att leda förändring och drivit eller haft nyckelroll i storskaliga IT-projekt och lösningar. Du har tidigare definierat initiativ för IT-transformation och förstår hur det kopplar till vision, strategi och ekonomisk påverkan.

Ytterligare har du erfarenhet av:
  • Microsoft365 F1-E5, Windows 10 (inkl. WVD/VDI), Intune/SCCM, Enterprise Mobility + Security (EMS), SharePoint, Teams
  • Azure AD, MFA
  • Citrix VDI/VDA
  • Att utarbeta lösningsdesigner med hänsyn till teknisk genomförbarhet, risk, modern teknik, bästa praxis för företaget och ekonomiska aspekter
  • Att omvandla verksamhetens behov till tekniska lösningar
  • Samarbete med outsourcingpartners
  • Samarbete med offshoreteam
  • Projektledning

Som person är du trygg och stabil med en stark analytisk och kommunikativ förmåga där du kan presentera komplex information till tekniska och icke-tekniska intressenter, både muntligt och skriftligt. Du arbetar lösningsorienterat och proaktivt och löser dina arbetsuppgifter utifrån verksamhetens bästa och sätter en ära i att skapa värde för användarna. Vårt koncernspråk är engelska vilket ställer krav på att du talar och skriver obehindrat på engelska. Kan du även svenska eller ett annat nordiskt språk är det meriterande.

Vi erbjuder dig
I det här jobbet är du med och driver förändring och möjliggör att företaget når sina mål och levererar stabila IT-lösningar. Du kommer att vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten.

Vi gör vardagen enklare
PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Vi strävar efter att göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Norden. Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Besök oss på www.postnord.com

Ansök
I den här rekryteringen samarbetar PostNord med Experis IT. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Pia Boström, 0703-14 68 66, pia.bostrom@se.experis.com.

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående, dock senast 21 november 2021.

För Fackliga kontaktpersoner se www.postnord.com/fackliga

Liknande jobb

Liknande jobb