Vi behöver fler applikationsspecialister!

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 oktober 2021
Stängs
den 11 januari 2022
Ref:
2021-18930
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en kommunikativ person som trivs bra såväl bland dina tekniskt kunniga kollegor som hos användare och leverantörer? Är du vass på att vårda och optimera applikationer och vill vara med och göra någonting för Sverige? Då ska du definitivt söka en av våra tjänster som applikationsspecialist till ett av våra DevOps-team!

Sista ansökningsdag: 2022-01-11
Referensnummer: 2021-18930

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

 

Det här är ditt uppdrag
Tillsammans med dina kollegor i ett av våra självorganiserat team som ansvarar för utveckling och drift identifierar du och genomför förbättrings- och förvaltningsåtgärder i Linux- eller Windowsbaserade applikationer. Går ett systemlarm kommer din problemlösningsförmåga till nytta genom att du följer upp det och säkerställer att orsakerna till felet blir åtgärdade.

Du granskar systemloggar för att sedan på ett tydligt sätt dokumentera rutiner och tjänster. Du ser till att automatisering möjliggörs av bland annat tester, deployment och manuella rutiner. Du ser till att användarna får maximal nytta av applikationerna genom kontinuerlig dialog.

Din sociala förmåga kommer även till sin rätt i kontakt med leverantörerna av våra applikationer.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig
För de här rollerna krävs:

 • Du har arbetat minst tre år med systemadministration
 • Erfarenhet av agila arbetsmetoder
 • Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift
 • Du har relevant eftergymnasial utbildning
 • Du har erfarenhet från flera av följande områden:
 • Virtualiserade miljöer
 • Systemintegrationer
 • Datamigration
 • Programmering
 • Nätverk, exempelvis iptables, TCP/IP eller DNS
 • Serialiseringsformat, exempelvis YAML, JSON eller XML
 • Databaser, till exempel Oracle, Postgres, Microsoft SQL
 • Bash, Powershell eller andra scriptspråk
 • Automatisering
 • CI/CD
 • Containers

Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.


Det här är kollegan vi söker
Du är en kommunikativ person som anpassar dig efter mottagaren. Utmaningar och problemlösning är någonting som du drivs av och du vill utvecklas tillsammans med dina kollegor. Din samarbetsförmåga är hög, du är tålmodig och du trivs med att arbeta i ett team.

Du är en öppen person och nyfiken på att lära dig nya saker. Att be andra om hjälp och ta emot hjälp när den erbjuds är en självklarhet för dig.

 

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov finns och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig möjlighet till energi och tid till att utvecklas.


Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 27. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2022-01-11.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb