Kravanalytiker med förståelse för UX

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 oktober 2021
Stängs
den 11 januari 2022
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du lätt förstå en verksamhet, dess behov och kan sedan omsätta dessa till krav som utvecklarna sedan kan arbeta med? Då är du kanske vår nya kollega på Säkerhetspolisens IT- och teknikavdelning. Välkommen med din ansökan!

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2022-01-11

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

 

Det här är ditt uppdrag
Din huvuduppgift är att kartlägga effekt, göra en behovsanalys och sedan en kravinsamling. För att se behovet kan omvandlas till verklighet, genomför du förstudier och tar fram enklare skisser och mock-ups på gränssnitt.

Som kravanalytiker hos oss stödjer du verksamheten genom att fånga upp och identifiera deras behov för att sedan omsätta det till krav på de IT-system och applikationer som behövs. Du har lätt för att sätta dig in i verksamhetens processer för att på så vis hitta områden med förbättringspotential. Dessa översätter du sedan till user stories som ett agilt utvecklingsteam kan arbeta utifrån.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig
För denna roll behöver du ha:

  • Eftergymnasial utbildning inom relevant område
  • Minst tre års erfarenhet av kravanalys och kravinsamling
  • Erfarenhet av det agila arbetssättet
  • Erfarenhet av kravhantering till flera olika IT-system och applikationer
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • Praktisk erfarenhet att omsätta verksamhetsbehov till krav för systemutveckling och test

Meriterande för tjänsten är erfarenhet av test, uppdragsledning eller projektledning. Har du erfarenhet av effektstyrning eller efterkartläggning ses även det som någonting positivt. Ytterligare meriterande är om du har erfarenhet av användarcentrerad kravhantering, från behovsanalys till framtagning av skisser och mock-ups samt att utföra användbarhetstester. Erfarenhet av kravhantering vid upphandling av IT-system och applikationer är meriterande liksom erfarenhet av att facilitera workshops i större grupper. Har du dessutom en förståelse för användargränssnitt med fokus på inkluderande design och tillgänglighet enligt WCAG är det ett plus.


Det här är kollegan vi söker
Du är en positiv person som tycker om att arbeta proaktivt, men har ett gott tålamod om någonting tar längre tid än beräknat. Du klarar av att fokusera när du arbetar med komplexa lösningar, är kreativ när det behövs. Du är analytisk vid behov, men går in med ett öppet sinne och en nyfikenhet i varje projekt som du arbetar med. Skulle det behövas, har du inga problem att ta tag i saker. Du uppskattar att arbeta i ett team och har en mycket god samarbetsförmåga. Dessutom har du lätt för att prata och förklara arbetsrelaterade delar på ett okomplicerat sätt som är anpassat efter mottagaren.

 

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov finns och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.


Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 27. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2022-01-11.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb